غاری در استان که آینده گردشگری را متحول می کند
پایگاه اطلاعرسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در گزارشی به قلم علیاکبر پاک به معرفی غاری در این استان میپردازد که کارشناسان باور دارند یکی از جاذبههای مهم گردشگری در سالهای آینده خواهد شد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند ایران میتواند بیش از فروش نفت از محل جذب گردشگر، ارزآوری داشته باشد، صنعتی که تاکنون در ایران نادیده گرفته شده و هجوم گردشگران ایرانی در روزهای تعطیلات به کشورهای همسایه، خود گواه روشنی بر این مسئله است.
یکی از شاخصهای توسعه گردشگری احداث هتل، اقامتگاه و اردوگاههای تفریحی است که در شرایط اقتصادی فعلی احداث آن به دلیل هزینه هنگفت امکانپذیر نیست. امروزه شهرهای زیادی در کشور وجود دارد که روزانه شاهد بازدید حجم بالایی از گردشگران هستند اما به علت نبود هتل و حتی یک اقامتگاه ماندگار، درآمدی از صنعت گردشگری عاید آنها نمیشود.
بسیاری از کارشناسان گردشگری حمایت از فعالان بخش خصوصی در این حوزه را راهحل این مشکل میدانند. برخی دیگر از کارشناسان معتقد هستند ایران به لحاظ پیشینه تاریخی، فرهنگی، تنوع طبیعی، شرایط مذهبی و پزشکی، قابلیت جذب گردشگران متنوعی در حوزههای مختلف را دارد، اما رسیدن به چشمانداز برنامه ششم توسعه و جذب سالیانه 20 میلیون گردشگر نیازمند اقدامات گسترده، بهخصوص در بخش زیرساختی و سرمایهگذاری است.
در این بین کهگیلویه و بویراحمد شاید جز محدود استانهای ایران باشد که همه جاذبههای گردشگری را ازلحاظ طبیعی دارد، اما متأسفانه در گذشته بحث گردشگری آن مغفول مانده بود. با روی کار آمدن دولت تدبیر امید و تغییر مدیریت در استان، نگاه به توسعه گردشگری تغییر کرد، بهگونهای که اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بهعنوان متولی اصلی صنعت گردشگری در استان، در مدت کوتاهی پس از توافق، فعالیت خود برای استفاده از فرصتها و ظرفیتهای ایجاد شده در فضای پسابرجام و توسعه صنعت گردشگری در راستای اشتغال پایدار با حمایت بخش خصوصی آغاز کرد.
از مهمترین اقدامات دولت یازدهم در راستای بهبود صنعت گردشگری در این استان، واگذاری 16 اردوگاه تفریحی و رفاهی به بخش خصوصی بود که این اقدام سبب اشتغالزایی وسیعی برای جوانان و درآمدزایی خوبی برای صنعت گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد شد.
اما حمایت از بخش خصوصی و توسعه صنعت گردشگری به همینجا ختم نشد و با رایزنی مدیرکل میراث فرهنگی استان، اعتبارات ارزان قیمتی برای توسعه این صنعت از طریق ملی به کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت تا در سفر هیئت دولت به کهگیلویه و بویراحمد شاهد کلنگزنی بزرگترین پروژه گردشگری در این استان باشیم، کلنگ هتل و پارک آبی یاسوج با اعتباری بالغبر 15 میلیارد تومان، یا افتتاح اولین طرح بوم گردی در شهرستان دنا با سرمایهگذاری 12 میلیارد ریال را میتوان از دیگر حمایتهای این اداره کل از بخش خصوصی در راستای توسعه صنعت گردشگری در استان نام برد.
اشتغالزایی، توسعه صنعت گردشگری، تحقق شعار سال یعنی «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، ایجاد زیرساختهای گردشگری برای جذب گردشگر و درآمدزایی از این صنعت ازجمله اهدافی است تا اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در استان برای سرمایهگذاری در اماکن تاریخی و گردشگری برای جذب سرمایهگذار از طریق روزنامه فراخوان منتشر کند.
این اقدام جالب دولت یازدهم در کهگیلویه و بویراحمد سبب شد تا یک فعال بخش خصوصی با بررسی انجام شده و با حمایت این اداره کل در استان غار ده شیخ در 55 کیلومتری مرکز کهگیلویه و بویراحمد از توابع بخش پاتاوه (شهرستان دنا) را برای سرمایهگذاری انتخاب کرده و با تشکیل جلسات در اداره کل میراث فرهنگی استان و بررسی عوامل در توسعه گردشگری با حضور مسئولان استانی و شهرستانی بزرگترین اردوگاه تفریحی و گردشگری در شهرستان دنا کلنگزنی شود.
و امروز بعد از گذشت فقط چند ماه از کلنگزنی این پروژه، در بازدید مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از این طرح گفته میشود این طرح بزرگ گردشگری از 50 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
محمود باقری در این بازدید با بیان اینکه 3 غار گردشگری به نامهای نزل، نول و دهشیخ در این استان شناسایی شده است اظهار داشت: این غارها قابلیت گردشگری بالایی داشته و کار مطالعه و ثبت این مکانها در دستور کار کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه برای ایجاد امکانات و زیرساختهای گردشگری در غار ده شیخ برای جذب سرمایهگذار فراخوانی داده شده بود، افزود: این پروژه به بخش خصوصی واگذار و هماکنون سرمایهگذار در حال انجام اقدامات لازم در این مکان است.
باقری تصریح کرد: سرمایهگذار برای ایجاد مجتمع تفریحی و رفاهی غار دهشیخ حدود 4 میلیارد تومان هزینه برآورد کرده است.
وی با بیان اینکه سرمایهگذار برای احداث این مجتمع یک هکتار زمین خریداری و تملک کرده است گفت: احداث جاده دسترسی به غار، رستوران با فضای باز، رستوران با فضای بسته، کافیشاپ، آلاچیق و سکوی نشیمن در این مکان در دستور کار سرمایهگذار قرار دارد.
باقری عنوان کرد: بنا داریم تا پایان امسال 5 پروژه بزرگ گردشگری این استان را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
بر پایه این گزارش، غار دهشیخ یکی از غارهای استان کهگیلویه و بویراحمد است که در 2 کیلومتری روستای دهشیخ در 35 کیلومتری شهر توریستی سیسخت و 55 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
بر اساس بررسیهای زمینشناسی، شکلگیری این غار مربوط به دوره دوم زمینشناسی بوده که در سالیان طولانی، بر اثر ریزش نزولات جوی، حفرههایی در غار ایجاد شده و آب درون حفرهها به بیرون راه یافته و بهاینترتیب موجب ایجاد قندیلهای اعجابانگیز و دالانهای زیبا شده است.
این غار یکی از شگفتانگیزترین غارهای شناختهشده در کشور است بهطوریکه به آن لقب «علیصدر 2«دادهاند، دهانه این غار در ارتفاع 1670 متری از سطح دریا واقع شده و بسیار تنگ و باریک است بهطوریکه باید مسیر ابتدای غار را که در حدود 5 تا 6 متر است را به صورت نشسته طی کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید