آخرین اخبار

وزیری که ۱۴ شرکت بزرگ در دست همسر و فرزندانش دارد

وزیری عضو هیئت مدیره ۱۸ شرکت است که با فشار، آن‌ها را کنار گذاشت اما امروز ۱۴ شرکت در دست همسر و فرزندان او است، این در حالی است که با این موضوع مبارزه‌ای نشد.

اشتراک گذاری
۲۰ آذر ۱۳۹۵
کد مطلب : 4879

در برابر فساد؛ بررسی علل ناکامی مبارزه با فساد در کشور»؛ این عنوان همایشی بود که صبح روز جمعه با حضور احمد توکلی رئیس هیئت مدیره دیده بان عدالت و شفافیت و نماینده سابق مجلس در خانه بیداری اسلامی اصفهان برگزار شد.

توکلی که ماههاست سازمانی مردم نهاد را برای مبارزه با فساد در کشور تاسیس کرده است، در این همایش اعلام کرد سازمان دیده بان کمیته حقیقت یابی برای بررسی حقوق های نجومی که در قوای مجریه، مقننه و قضائیه پرداخت می شود با مسئولیت اقای دکتر نادران، تشکیل داده  است 

نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به چهار علت اصلی ناکارآمدی مبارزه با فساد اقتصادی اظهار کرد: نخستین دلیل این ناکارآمدی، ترک امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است که این عامل، مبارزه با فساد را سخت و معدود کرده و علت بعدی نیز این است که وجود فساد بین رهبران و عالمان جامعه ، مبارزه با آن را دشوار خواهد کرد که در این میان نقش علما در ایجاد فساد بیشتر از رهبران است.احمد توکلی بیان کرد: سومین دلیل ناکارآمدی مبارزه با فساد، محدود بودن دامنه آزادی بیان و قلم است؛ زیرا مبارزه با فساد بدون آزادی قلم و رسانه ها امکان پذیر نیست، از این رو آزادی بیان برای شفافیت و شفافیت برای مبارزه با فساد ضروری است.به گفته وی، در کشور ما متاسفانه با اظهار نظرها همانند اظهار خبرها برخورد می شود، این در حالی است که نباید نظر مردم را در زنجیر کرد، بلکه مردم عادی باید بتوانند اظهارنظرهای خود را به صورت آزادانه بیان کنند.

رییس هیات مدیره سازمان دیده بان عدالت و شفافیت با ذکر مثالی توضیح داد: در قضیه واگذاری املاک نجومی و به دنبال اینکه یکی از رسانه ها لیست اعداد و ارقام و اشخاصی که این املاک به آنها تعلق گرفته بود را منتشر کرد، در مرحله نخست با مدیر رسانه ای که این خبر را منتشر کرد برخورد شد، این در حالی است که ابتدا دستگاه قضایی باید لیست منتشر شده را مورد بررسی قرارمیداد تا از درستی و نادرستی اطلاعات منتشرشده آگاهی پیدا کند و نه اینکه در مرحله نخست با مدیر آن رسانه برخورد می کرد.

توکلی گفت: دلیل چهارم ناکارآمدی مبارزه با فساد، سیستمی شدن فساد است؛ یعنی درصورتی که دستگاه هایی که مسوول مبارزه با فساد هستند آلوده شوند، دیگر سیستم از خود دفاع نمی کند؛ زیرا عناصری که مسوولیت مبارزه با فساد را برعهده دارند از سلامت کافی برخوردار نیستند و سیستم به درستی کار نمی کند.

نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکهرد: نوع دیگر فساد، فساد قوانین است؛ یعنی  زمانی که مفسدان در مجاری  تصمیم گیری نفود  می کنند و  قانون را به گونه ای تنظیم می کنند که اجرای قانونی سیستم به نفع آنها تمام می شود.

به عنوان مثال قاچاق را قانونی اعلام می کنند. درواقع این دسته از اشخاص ، افرادی را پیش خرید می کنند؛ یعنی هزینه انتخابات  فردی که مدنظر دارند را پرداخت کرده و  سپس قوانین را به نفع خود تغییر  می دهند.

وی با بیان اینکه وقتی مفسدان در مجاری تصمیم‌گیری نفوذ می‌کنند قانون به شکلی تنظیم می‌شود که انجام فساد به صورت قانونی به نفع آن‌ها تمام ‌شود، تصریح کرد: وزیری عضو هیئت مدیره ۱۸ شرکت است که با فشار، آن‌ها را کنار گذاشت اما امروز ۱۴ شرکت در دست همسر و فرزندان او است، این در حالی است که با این موضوع مبارزه‌ای نشد.

 

مردم به خاطر فساد، بی اعتماد شده اند
توکلی خاطرنشان کرد: یکسری اشخاص هستند که املاک را تنها به این دلیل خریداری می کنند که به فروش برسانند و این اقدام به نوعی احتکار زمین و مسکن است از این رو در مجلس هشتم و نهم به دنبال این بودیم که قانون مالیات بر سوداگری مسکن را به تصویب برسانیم اما متاسفانه با این اقدام مخالفت جدی انجام میشده است.  به گفته وی تسخیر فساد عامل خطرناکی است یعنی زمانیکه فساد، سیستم را تسخیر می کند مبارزه با آن دشوار است.

رئیس هیئت مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت افزود: در مجلس قبل به‌دنبال تصویب طرحی برای مبارزه با سوداگری مسکن و زمین بودیم، اعلام کردیم ظرف ۵ سال مالیات این بخش ۲۷ درصد شود اما وزیر راه و شهرسازی نامه نوشت که تورم را بالا می‌برد و اجازه ندادند طرح عملیاتی شود.

توکلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشکیل سازمان مردم نهاد دیده بان عدالت و شفافیت توسط خود و برخی از چهره های سیاسی و فرهنگی برای مبارزه با فساد در کشور، به تشکیل شعبات استانی این سازمان اشاره کرد و افزود: این نشست در واقع معرفی سازمان دیده بان عدالت و شفافیت اصفهان است که توسط دلسوزان در این استان تشکیل شده است. وی افزود: این سازمان به دنبال این است که قوانینی که منجر به فساد می شود را شناسایی کند و به دنبال قوانین جایگزین باشد.

 

توکلی تاکید کرد: ما همچنین مفاسد بزرگ را شناسایی کرده و به قوه قضاییه ارجاع می دهیم و حتی می توانیم براساس قانون شکایت کنیم.

رئیس هیئت مدیره سازمان دیده بان عدالت و شفافیت مطرح کرد: متاسفانه به دلیل فساد هایی که تاکنون در کشور صورت گرفته مردم بی اعتماد شده اند اما می توان با فعالیت این سازمان درصدد جلب اعتماد مردم برآمد تا در برابر زورگویی و زورگیری عناصری که در حکومت کار می کنند از مردم پشتیبانی کنند

وی افزود: علت دیگر فساد، عملکرد دو دسته از افراد در جامعه است که اگر آن‌ها سالم باشند جامعه نیز سالم می‌شود و اگر آنها فاسد شوند، جامعه نیز فاسد می‌شود، این دسته رهبران و علمای جامعه هستند و البته علما در این میان نقش پررنگ‌تری دارند.

روشنگری و اطلاع رسانی درباره حقوق شهروندی
در ادامه این نشست، مدیرسازمان دیده بان و شفافیت اصفهان نیز بیان کرد: سازمان دیده بان شفافیت و عدالت بر مبنای دو روش فعالیت می کند؛

نخست اینکه موضوعات را به صورت کارشناسی و  با استفاده از توان تخصصی بررسی می کند و دوم اینکه این سازمان با توجه به چارچوب های قانون حرکت می کند؛ یعنی  سازمان با استفاده از ظرفیت هایی که قانون برای آن تعریف کرده کار خود را انجام می دهد، بنابراین این سازمان مجوزهای قانونی را دریافت کرده و براساس قانون به وظایف خود عمل می کند.

سید مهران نحوی اظهار کرد: نکته ای که این سازمان را با سایر سازمان ها  متمایز می کند این است که مبنای راه اندازی سازمان شفافیت و عدالت ، مبارزه بافساد است و البته در این راستا مخالفانی نیز وجود دارد بنابراین کار آسانی نیست و با فرازو نشیب های  بسیاری در این مسیر مواجه هستیم. به گفته نحوی ، افراد بسیاری در اصفهان و از بخش های مختلف که از دغدغه مبارزه با فساد برخوردار هستند به این سازمان ملحق شده اند و کار در این زمینه اغاز شده است.

مدیرسازمان دیده بان و شفافیت اصفهان تصریح کرد: طی سالیان گذشته مشکلاتی در یک شرکت تعاونی و یک موسسه اعتباری در استان به وجود امده بود از این رو ما مامور شدیم تا این مشکلات را بررسی و برخی از ریشه های ایجاد فساد در این دو مجموعه را پیگیری کنیم.

نحوی گفت: براساس بررسی های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که ریشه وجود این مشکلات این است که نقض قانون به طور مکرر به وسیله دست اندرکاران صورت میگرفته است و علاوه بر آن سیستم های نظارتی نیز به درستی عمل نکردند و با این که این دو مجموعه بارها به این سیستم ها مراجعه کردند اما مشکل انها پیگیری نشده است همچنین نکته دیگر این است که مردم از حقوق خود درباره موضوعات مختلف بی اطلاع هستند.

وی ادامه داد: هدف ما در مجموعه دیده بان شفافیت و عدالت ، روشنگری برای اطلاع رسانی از حقوق شهروندی

توکلی تاکید کرد: ما همچنین مفاسد بزرگ را شناسایی کرده و به قوه قضاییه ارجاع می دهیم و حتی می توانیم براساس قانون شکایت کنیم.

است تا مردم در موضوعات مختلف از حقوق خود اگاهی کسب کنند و نکته دیگر نیز ارتباط با مجموعه های دولتی است که بسیاری از تخلفات از سوی آنها انجام می شود.

نحوی افزود: ممکن است با یک بیماری بدنی و فیزیکی بخشی از جامعه فلج شود اما فساد موضوعی است که تمامی اقشار جامعه را از بین می برد و این اراده توسط سازمان ما به وجود امده تا با فساد مبارزه کنیم.

به گفته وی فساد زمین سوخته به وجود می اورد و حال و اینده را تباه می سازد بنابراین اگر دغدغه حفظ اینده در ما وجود دارد باید مبارزه با فساد را جدی بگیریم.

مدیرسازمان دیده بان و شفافیت اصفهان خاطرنشان کرد: این جلسه در راستای کمک به افزایش شفافیت، کاهش فساد و در راستای حفظ ارمان های انقلاب تشکیل شده است زیرا یکی ازدلایل مبارزه مرم علیه نظام شاهنشاهی نیز مبارزه با فساد بود و ما هم مبارزه با فساد را به عنوان هدف اصلی خود در سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت مدنظر قرار داده ایم

این میزگرد قرار بود با حضور حسین راغفر استاد اقتصاد دانشگاه و از فعالان اصلاح طلب برگزار شود که ایشان به دلیل بیماری مادرشان قادر به حضور در این نشست نشدند.

منبع سایت الف

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *