آخرین اخبار

بحران آب در امام زاده جعفر گچساران

عفر

مدیر منابع آب منطقه ای استان در نشست با معتمدان و ریش‌سفیدان منطقه امام‌زاده جعفر از بحران آب در دشت‌ امام‌زاده جعفر خبر داد.

اشتراک گذاری
۲۳ آبان ۱۳۹۵
کد مطلب : 3180
علی داودی مهر  در نشست با ریش‌سفیدان و معتمدین دشت امام‌زاده جعفر(ع) که با حضور مسوولان استانی و شهرستانی در مرکز تحقیقات و آموزش امام‌زاده جعفر(ع) برگزار شد، اظهار کرد: کشور ایران جزء کشورهای نیمه خشک است و استان کهگیلویه و بویراحمد در منطقه شرایط مطلوبی را دارد.

مدیر منابع آب منطقه‌ استان کهگیلویه‌ و بویراحمد افزود: استان کهگیلویه‌ و بویراحمد یک درصد از جمعیت کل کشور را داشته که دارای ۱۰ درصد منابع آب ایران است

داودی‌مهر ادامه داد: با این همه امکانات استان کهگیلویه و‌ بویراحمد دچار بحران آب شده است.

وی گفت: کاهش منابع آبی، رشد جمعیت، افزایش دما و استفاده بی‌رویه از آب سفره‌های زیرزمینی عواملی هستند که ما در این چند ساله دچار بحران آب شده‌ایم.

این مسؤول تصریح کرد: طرح احیاء آب و توان ‎بخشی با محوریت احیاء آب‌های زیرزمینی در چند سال اخیر در دستور کار قرار گرفته و با حاصل این تحقیق بعد از سالها بررسی ۱۵ پروژه در دستور کار قرار گرفته شده است.

داودی‌مهر بیان کرد: ۱۲ پرورژه از طریق وزارت نیرو بر عهده آب منطقه‌ای قرار گرفته که تا پایان برنامه ششم این پروژه‌ها به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیر‌ آب منطقه‌ای ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌استان کهگیلویه و بویراحمد اذعان کرد: ۳ پروژه  بر عهده جهاد کشاورزی قرار گرفته که این سه پروژه در حال‌حاضر فعال هستند.

داودی مهر افزود: در استان کهگیلویه و‌ بویراحمد ۲۴ دشت وجود دارد که از این تعداد ۱۲ دشت در سطح استان و ۱۲ دشت مشترک با استان‌های همجوار هستند.

وی ادامه داد: از این تعداد دشت تنها دشت امام‌زاده جعفر(ع) به عنوان دشت پایلوت در کشور شناخته شده که در حال‌ حا‌ضر با مشکل آب مواجه شده است.

 وی ابراز کرد: دشت امام‌زاده جعفر(ع) دارای ۴۵۰ حلقه چاه است که از این تعداد ۳۰۰ حلقه چاه مجاز و ۱۵۰ حلقه چاه غیر مجاز وجود دارد که بیشترین افت آب‌های زیر زمینی در دشت‌های شهرستان گچساران در دشت امام‌زاده جعفر(ع) است.

داودی‌مهر عنوان کرد: شهرستان گچساران دارای پتانسیل‌ زیادی است و پروژه‌های خوبی را می‌توان در سطح شهرستان گچساران انجام داد که در این زمینه چند طرح بزرگ در دست مطالعه و اجراست.

وی گفت: سه هزار و ۵۰۰ هکتار فاز اول آبرسانی از رودخانه زهره به روستای امام‌زاده جعفر(ع)، ماهور باشت و روستای خربل در دست اجراست.

داودی‌مهر ادامه داد: کار شبکه اصلی آبرسانی اجرا شده و شبکه فرعی با کمک جهاد کشاورزی شهرستان گچساران احیا می‌شود.

مدیر آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و‌ بویراحمد افزود: فاز دوم آبرسانی روستای خان‌احمد به زمین‌های کشاوری به متراژ سه هزار و ۱۰۰ هکتار است که این پروژه کار مطالعه آن در دست اجراست.

وی با بیان اینکه آبرسانی به زمین‌های کشاورزی سه سال طول می‌کشد، افزود: با انجام این پروژه ۲۰ هزار متر مکعب آب به زمین‌های کشاورزی روستای خان‌احمد انتقال پیدا می‌کند.

داودی مهر بیان کرد: تا پایان برنامه ششم شاهد یک پروژه بزرگ آبرسانی ۷ هزار هکتاره در شهرستان گچساران خواهیم بود.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *