سفر تفریحی و تشریفاتی / از جنجال سازی بر سفر نرفته رسایی، تا سفر «اتوبوسی» نمایندگان لیست امید به برزیل
سفر نمانیدگان لیست امید به برزیل به راحتی و با بهره گیری از بودجه عمومی کشور در شرایطی صورت گرفته است که تعدادی از مربیان تیمهای ایرانی از حضور در بازیهای المپیک بازماندند یا اعزام آنها پس از فشارهای فراوان رسانهها با تاخیر و اما و اگرهای بسیاری صورت گرفت.
در ایامی که مجلس شورای اسلامی برای سپری شدن دور دوم تعطیلات تابستانی نمایندگان، تعطیل است، برخی نمایندگان ملت به برزیل سفر کردهاند.
هماکنون محمدرضا تابش نماینده اردکان و رئیس فراکسیون ورزش مجلس (عضو فراکسیون امید) همراه با غلامرضا تاجگردون نماینده گچساران و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه (عضو فراکسیون امید)، طیبه سیاوشی و سیدهفاطمه ذوالقدر نمایندگان تهران و از اعضای کمیسیون فرهنگی پارلمان (اعضای فراکسیون امید) و همچنین غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی نماینده رشت در مجلس (عضو فراکسیون مستقلان ولایی) همراه با کاروان ورزشی ایران در رقابتهای پارالمپیک ریو در برزیل به سر میبرند.
محمود صادقی، عضو فراکسیون امید و نماینده مردم تهران در این باره گفت: «طبق پیگیریهای من، کمیته ملی پارالمپیک سهمیهای به نمایندگان مجلس اختصاص داده که در فراکسیون ورزش مجلس، فراکسیون زنان و خانواده و همینطور کمیسیون برنامه و بودجه قرعه کشی صورت گرفته است که ۵ نفر انتخاب شده اند. از همین روی بودجه این سفر را کمیته ملی المپیک تامین کرده است یعنی از منبع دولتی هزینه این سفر تامین می شود.»
وی در پاسخ به این سوال که چرا کمیته پارالمپیک قادر به پرداخت هزینههای ۵ نفر از نمایندگان مردم است اما به دلیل کمبود بودجه ابتدا از اعزام مربی تیم پینگپنگ بانوان خودداری میکند و در نهایت هم چند روز پس از آغاز بازیها، وی را به پارالمپیک ریو میفرستد، اظهار داشت: «به نظر من اعزام این تعداد نماینده که عملا سفرشان جنبه تشریفاتی و تفریحی دارد، چندان با محدودیتهای مالی که دولت با آن روبه رو است، سازگار و موجه نیست. درست است که این نمایندگان متعلق به لیست امید هستند و از نظر سیاسی با یکدیگر همسو هستیم اما بنا نیست که هر اتفاقی که میافتد را توجیه کنیم. به نظر من اعزام ۵ نفر به برزیل تحمیل به بودجه ملی بوده است بخصوص زمانی که یک مربی به خاطر مسائل مالی از همراهی تیمش بازبماند بعد یک مقام سیاسی به راحتی به مسافرت خارجی برود، این اصلا قابل قبول نیست.»
صادقی که با خبرنگار آفتاب یزد گفتوگو کرده، در ادامه درخصوص درگیری بر سر کمیسیونهایی که امکان اعزام نمایندگان به خارج از کشور در آنها بیش از سایر کمیسیونهاست، گفت: «این موضوع ربطی به فراکسیون امید ندارد. خارج رفتن ولعی است که در نمایندگان وجود دارد. برای همین بر سر حضور در برخی کمیسیونهایی چون کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی یا اتحادیه بین المجالس همواره دعوا است. ایرانیها به سفر خارجی علاقه مند هستند. این ولع رفتن به سفرهای خارجی در میان نمایندگان نیز بسیار مشهود است.»
هچنین رجا نیوز در مطلبی با مقایسه حواشی ایجاد شده بین سفر نرفته رسایی در زمان جام جهانی فوتبال و سفر ۵ نماینده لیست امید پرداخته است.رجانیوز در این مورد نوشت:
خرداد ماه سال ۹۳، همزمان با انتشار خبری مبنی بر احتمال سفر حمید رسایی به مسابقات جامجهانی برزیل به عنوان عضو کمیسیون اصل نود مجلس و مسئول رسیدگی به پرونده فساد در فوتبال ایران، هجمه بیسابقهای علیه وی شکل گرفت و در کانون این حملات نیز محمدرضا تابش، نماینده اردکان قرار داشت.
به گزارش رجانیوز به نقل از میبدما او در مصاحبه با رسانهها تلویحا حمید رسایی را به تمسخر گرفت و گفت: اینکه آقای رسایی بخواهند به برزیل بروند مشکلی ندارد، قاعدتا روزنامه ۹ دی هزینه ایشان را می دهد!
تابش در همان مصاحبه گفته بود: اگر هر نماینده ای از طرف مجلس به ماموریت اعزام شود یا همراه وزیر یا مسئولی به جایی برود، هزینهاش از اعتبارات اختصاص گرفته دولتی خواهد بود. این درحالیست که براساس قانون، درصورتی که وی با این عنوان به برزیل برود، می تواند از «حق ماموریت» هم بهره ببرد!
این در حالی است که این سفر با اصرار کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و بنا بر ضرورتهای وظایف نظارتی نمایندگان بر فعالیت شش دستگاه دولتی حاضر در این مراسم و با توجه به تسلط رسایی به موضوع قرار بود انجام شود و اصل سفر نیز در هیات رییسه مجلس نهم به تصویب رسیده بود و البته خود حمید رسایی نیز مایل به انجام این سفر نبود و پس از این جنجالها او این سفر را لغو کرد و از رسانه بداخلاقی که در این جریان او را تخریب کرده بود، شکایت نمود و اتفاقا این رسانه را محکوم کرد و این رسانه مجبور به عذرخواهی از رسایی شد.
اما گردش روزگار کار را به جایی رسانده که حدود دو سال پس از آن هجمهی تابش به نماینده وقت مردم تهران، خود به همراه کاروان پارالمپیک ایران راهی همان کشوری شده که قرار بود رسایی برای پیگیری پرونده فساد در فوتبال ایران به آنجا اعزام شود. البته تابش میتواند استدلال کند که من رییس فراکسیون ورزش هستم و اشکالی ندارد به این سفر بروم پاسخ این است که رسایی هم مسئول پرونده پیگیری فساد در فوتبال بود و در ثانی چه کسی است که نداند که فراکسیونها نهادهایی غیررسمی هستند و اکثر آنها با تلاش وزارت خانهها و سازمانهای دولتی شکل میگیرند تا در بزنگاهها مانند بررسی بودجه و طرحها و لوایح مرتبط از ظرفیت نمایندگان به نفع خود استفاده کنند و در مواردی نیز یک فراکسیون راه اندازی میشود تا در بزنگاه بتواند در قالب تعامل با یک نهاد از آن امتیاز بگیرد.
با این اوصاف، سوالات اساسی که از آقای تابش مطرح میشود آن است که با توجه به گفتههای قبلی ایشان هزینه کلان این سفر غیرضروری برعهده چه کسی است؟ و اینکه آیا ایشان برای این سفر حق ماموریت هم دریافت میکنند؟ و اینکه ایشان مثلا در این رقابتها در حال چه خدمتی برای کشور هستند؟ و اینکه آیا ایشان با پول دولت و نهادهای عمومی عازم این سفر شدهاند یا با پول مجلس؟(هرچند در اصل ماجرا تفاوتی نمیکند و هر دو بیتالمال مسلمین است)
با این وجود رسانه های که چندی پیش بر اساس خبری کذب مبنی بر سفر حمید رسایی به برزیل پروژه تخریب و جنجال سازی خود را کلید زده بودند، این روزها که جمعی از نمایندگان اصلاحطلب برای تماشای بازی های پارالمپیک راهی برزیل شده اند، نتنها سکوت کرده اند بلکه به تمجید از این کار پرداخته و آن را حمایت از ورزشکاران معرفی می کنند!
اما در کنار سکوتی که این روزها در میان رسانه ها و بدنه اصلاحات حاکم شده است، روزنامه زنجیره ای آفتاب یزد نتوانست در برابر این اقدام سکوت کند و با بیان این که «درست است که این نمایندگان متعلق به لیست امید هستند و از نظر سیاسی با یکدیگر همسو هستیم اما بنا نیست که هر اتفاقی که میافتد را توجیه کنیم» نوشت:
«برزیل؛ همان کشوری که با وجود برخورداری از اختلافات فرهنگی بسیار با کشور مان، همواره مورد توجه و علاقه واقع شده است، این روزها به میزبانی جمعی از بهارستانیها میپردازد. در حالی که سه روز از رژه کاروان تیم ملی ایران در مراسم افتتاحیه مسابقات پارالمپیک ریو ۲۰۱۶ میگذرد و بازیهای آن در دست انجام است، خبری عجیب اما موثق در رسانهها منتشر شد مبنی بر این که تیم ملی ایران را گروهی از نمایندگان مردم در مجلس دهم همراهی میکنند.
این خبر قابل تامل را هم محمدرضا تابش رئیس فراکسیون ورزش اعلام کرد و هدف از سفر نمایندگان را نیز ارج گذاری به شایستگی، توانمندی و نبوغ و افتخار آفرینی ورزشکاران معلول و جانباز کشورمان و همینطور آشنایی نمایندگان با نحوه حمایت سایر کشورها از تیمهای ورزشیشان خواند. تابش همچنین مسافران برزیل را هم غلامرضا تاجگردون رییس کمیسیون برنامه و بودجه، طیبه سیاوشی و فاطمه ذوالقدر به نمایندگی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس و غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نماینده مردم رشت در مجلس و عضو هیاترییسه فدراسیون جانبازان و معلولان نامید.
سفربهارستانیها به برزیل در شرایطی صورت گرفته است که تعدادی از مربیان تیمهای ایرانی از حضور در بازیهای المپیک بازماندند یا اعزام آنها پس از فشارهای فراوان رسانهها با تاخیر و اما و اگرهای بسیاری صورت گرفت؛ همچون سیما لیموچی مربی تیم ملی پینگپنگ بانوان که در ابتدا با اعزامش به مسابقات المپیک مخالفت شد اما در نهایت با پادرمیانی دفتر ریاست جمهوری توانست بازیکن تیمش را پس از چند روز تاخیر همراهی کند. اما در سویی دیگر ۵ تن از نمایندگان مجلس به راحتی و با بهرهگیری از بودجه عمومی کشور، تهران را به مقصد ریو ترک کردهاند!
پاستور محل تامین هزینه سفر بهارستانیها!
به هر روی این پرسش در اذهان شکل میگیرد که ۵ تن از اعضای کمیسیونهای فرهنگی و بودجه و برنامه مجلس دهم به چه منظور به برزیل سفر کردهاند و محل تامین بودجه این سفر، از حقوق نمایندگی شان بوده یا آنکه پاستور و بهارستان مقر پرداخت هزینههای سیر و سیاحت نمایندگان مردم بوده است. در این باره محمود صادقی، عضو فراکسیون امید و نماینده مردم تهران در این باره به خبرنگار « آفتاب یزد» گفت: «طبق پیگیریهای من، کمیته ملی المپیک سهمیهای به نمایندگان مجلس اختصاص داده که در فراکسیون ورزش مجلس، فراکسیون زنان و خانواده و همینطور کمیسیون برنامه و بودجه قرعه کشی صورت گرفته است که ۵ نفر انتخاب شده اند. از همین روی بودجه این سفر را کمیته ملی المپیک تامین کرده است یعنی از منبع دولتی هزینه این سفر تامین می شود.»
ناسازگاری با محدویتهای مالی دولت
وی در پاسخ به این سوال که چرا کمیته المپیک قادر به پرداخت هزینههای ۵ نفر از نمایندگان مردم است اما به دلیل کمبود بودجه ابتدا از اعزام مربی تیم پینگپنگ بانوان خودداری میکند و در نهایت هم چند روز پس از آغاز بازیها، وی را به المپیک ریو میفرستد، اظهار داشت: «به نظر من اعزام این تعداد نماینده که عملا سفرشان جنبه تشریفاتی و تفریحی دارد ، چندان با محدودیتهای مالی که دولت با آن روبه رو است، سازگار و موجه نیست.درست است که این نمایندگان متعلق به لیست امید هستند و از نظر سیاسی با یکدیگر همسو هستیم اما بنا نیست که هر اتفاقی که میافتد را توجیه کنیم. به نظر من اعزام ۵ نفر به برزیل تحمیل به بودجه ملی بوده است بخصوص زمانی که یک مربی به خاطر مسائل مالی از همراهی تیمش بازبماند بعد یک مقام سیاسی به راحتی به مسافرت خارجی برود، این اصلا قابل قبول نیست.»
ولع نمایندگان برای سفرهای خارجی
صادقی در ادامه درخصوص درگیری بر سر کمیسیونهایی که امکان اعزام نمایندگان به خارج از کشور در آنها بیش از سایر کمیسیونهاست، گفت: «این موضوع ربطی به فراکسیون امید ندارد. خارج رفتن ولعی است که در نمایندگان وجود دارد. برای همین بر سر حضور در برخی کمیسیونهایی چون کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی یا اتحادیه بین المجالس همواره دعوا است. ایرانیها به سفر خارجی علاقه مند هستند. این ولع رفتن به سفرهای خارجی در میان نمایندگان نیز بسیار مشهود است.»
با توجه به سخنان صادقی میتوان گفت که شاید آن زمان که تعداد متقاضیان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از مرز ۳۰ نفر هم عبور کرد و کمیسیون فرهنگی از فقدان نماینده رنج میبرد، کسی در تصورش هم نمیگنجید که زمانی دو نفر از کمیسیون فرهنگی به کشوری سفر کنند که در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد سفیر مقیم ایران در برزیل اختلافات فاحش فرهنگی میان تهران و ریو را آشکار ساخت. شاید اگر در زمان ثبت نام در کمیسیونها سخنی از سفر به مسابقات المپیک و پارالمپیک به میان آورده میشد، کمیسیون فرهنگی نیز از زیادی اعضا اشباع و ناگزیر به انتقال افراد به کمیسیونهای دیگر میشد؟ چراکه همواره یکی از دلایل جذب نمایندگان به کمیسیونها، سفرهای خارجی است که به نام ماموریت انجام میشود».
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید