آخرین اخبار

نهادینه شدن یک فرهنگ غلط در بین کشاورزان کهگیلویه وبویراحمد/مرگ تدریجی “خاک” در استان

کشاورزان استان پس از برداشت محصول زراعی خود اقدام به آتش زدن علف های هرز زمین کشاورزی می کنند که این کار مرگ تدریجی خاک را به دنبال دارد.

اشتراک گذاری
17 شهریور 1397
کد مطلب : 20532

کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد هر ساله پس از برداشت محصولات خود اقدام به آتش شدن مزارع گندم، جو و سایر محصولات زراعی کزده بدون اینکه بدانند این آتش زدن چه ضررهای جبران ناپذیری دارد آن را ادامه می دهند تا بتوانند با هزینه کم علف های هرز زمین خود را از بین ببرند.

با پیرشفت علم و تکنولوزی می توان با داشتن اندکی تجربه و سواد در یک زمین کشاورزی محصولات زیادی را تولید کرد کشاورزان استان کهگیلویه و بویراحمد بیشتر کهن سالان هستند هر چند که تجربه دارند اما از دانش کافی برخوردار نیستند و همین دلیل باعث می شود که  گاهی در کشاورزی اقداماتی را انجام دهند که به نظر خودشان مفید است در حالی که مضرات زیادی دارد.

 نمونه این کارها آتش زدن مزارع پس از برداشت است که در میان کشاورزان این استان بسیار مرسوم است به گونه ای که هر ساله به این کار خسارت های بسیاری هم به زمین زراعی خودشان و هم به اقتصاد کشور می زنند و از طرف دیگر باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی بسیار زیادی می شوند.

کشاورزان استان هدف خود از این کار از بین بردن غلف های هرز موجود در خاک می دانند در حالی که شاید این موضوع محقق شدن اما در کنار این علف های هرز خیلی دیگر از مواد مفید خاک نیز از بین می روند در حقیقت ضرر انجام این کار بسیار بیشتر از نفع آن است چرا که وقتی مواد مفید خاک از بین برود برای تقویت خاک باید از انواع مواد شیمیایی استفاده کنند.

آتش زدن مزارع باعث می شود که ان خاک موجود دیگر نتواند به آسانی آب را جذب کند و مواد آلی موجود در خاک را از بین می برند موادی که برای رشد یک محصول ضروری است اما با یک سهل انگاری و نا آگاهی از بین می روند در حقیقت این اقدام باعث می شود که زمین زراعی مثل گذشته برای محصول شما مغذی نباشد و باید مدام از کودهای مختلف استفاده شود.

در اینجا مسئولان نیز باید در جهت آگاه سازی مردم و کشاورزان که اکثرا افراد کهن سال هستند اقدام کند مسئولان جهادکشاورزی می توانند برای جلوگیری از این اقدام با برگزاری دوره های آموزشی مختلف دلایل اشتباه بودن این کار را به مردم بگویند که شاهد مرگ تدریجی خاک در استان نباشیم چرا که مرکز تدریجی خاک یعنی مرگ محصولات کشاورزی.

وجود خاک کشاورزی یکی از نعمت های بزرگ خداست چرا که هستند کشورهایی که از وجود خاک کشاورزی محرومند و خاک را وارد می کنند کهگیلویه و بویراحمد خاک بسیار حاصلخیزی دارد که باید قدردان این نعمت باشیم و با کارهایی از جمله ساخت خانه در زمین های کشاورزی و آتش زدن خاک و زمین های زراعی باعث از بین رفتن آن نشویم.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *