آخرین اخبار

گرمای تابستان و جنگل هایی که در اثر بی توجهی به زغال تبدیل می شوند

تابستان که می شود جنگل های زاگرس به ویزه جنگل های بلوط استان کهگیلویه و بویراحمد طعمه حریق می شوند در ختانی که سال های سال طول کشیده است تا به یک درخت تنومند تبدیل شوند در یک لحظه و در اثر بی توجهی افراد مختلف طعمه حریق می شوند  و ذره ذره آب می […]

اشتراک گذاری
31 خرداد 1397
کد مطلب : 18273

تابستان که می شود جنگل های زاگرس به ویزه جنگل های بلوط استان کهگیلویه و بویراحمد طعمه حریق می شوند در ختانی که سال های سال طول کشیده است تا به یک درخت تنومند تبدیل شوند در یک لحظه و در اثر بی توجهی افراد مختلف طعمه حریق می شوند  و ذره ذره آب می شوند این داستانی است که هر تابستان در جنگل های این استان رخ می دهد.

 گویا تابستان به یک فصل قاتل  برای درختان تبدیل شده است در سایر ایام سال که گرفتار سودجویان هستند و تبر امانشان را می برد  در تابستان نیز وضعشان اینگونه است آتش می گیرند و عمرشان له سر می آید در این اتش درختان صد ساله تا  سه ساله و چهار ساله همه می سوزند.

امارهای قابل توجه و قابل تاملی هر ساله از آتش سوزی جنگل ها در مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد منتشر می شود به گونه ای که اگر اینگونه پیش رود معلوم نیست ده سال دیگر درختی در این استان وجود داشته باشد و برای دیدن یک درخت باید به ارتفاعات زیاد کوه ها مراجعه کنیم که لمس  این ماجرا خیلی دور نیست.

آتش سوزی بیش از ۳ هزار هکتار از جنگل های استان در سال گذشته زنگ خطری برای مردم و مسئولان است درختی که آتش بگیرد دیگر قابل سبز شدن و رشد کردن نیست تنها به یک تنه سوخته تبدیل می شوند حال تصور کنید وقتی به کوه های پر از درخت این استان برای تفریح می رویم به جای دیدن درختان تنومندسرسبز با تنه های سوخته رو به رو شویم دشتی پر از درختان سوخته رو به روی ما قرار گیرد آیا تفریح در آن مکان می تواند در انسان حس خوب ایجاد کند بدون شک نه؟

تابستان زمین خشک می شود زمین که خشک باشد روشن کردن یک اتش کوچک در منطقه ای کنار درختان همراه با نسیمی ملایم می تواند ان جنگل را در چند لحظه از بین ببرد خیلی از ما کوه ها را برای تفریح انتخاب می کنیم در آنجا اقدام به روشن کردن آتش می کنیم و وقت رفتن آن  را به حال خود رها می کنیم  کم کم این اتش زبانه می کشد و همه جنگل را در بر می گیرد در اثر چنین سهل انگاری هایی جنگل چندصد ساله در چند ثانیه از بین می رود.

امروز یاسوج با بحران مواجه است ممکن است در آینده با بحران طبیعت نیز رو به رو شود طبیعتی که درخت نداشته باشد نمی توان اسمش را طبیعت گذاشت طبیعتی که سر سبز نباشد طبیعت نیست پس نیاز است در این زمینه فرهنگ سازی هایی انجام شود که مردم بدانند درختان به انسان حیات می دهند.

در سال ۹۶ حدود سه هزار و ۳۰۰ هکتار آتش سوزی داشتیم که فقط در محیط‌های جنگلی نبوده بلکه علفزارها و تالاب‌ها را هم شامل می‌شود    ارزش مادی هر هکتار جنگل که دچار آتش‌سوزی می‌شود  حدود ۶۰۰ میلیون تومان برآورد شده  است  این در حالی است که علاوه بر آسیب های اقتصادی ، آتش سوزی می تواند تبعات زیست محیطی و  در پی آن خسارت به خاک جنگل را به دنبال داشته باشد  آتش سوزی در مقام اول تخریب محیط زیست قرار دارد که می تواند علاوه بر تخریب محیط زیست آسیب های اقتصادی بسیاری را بر کشور وارد می سازد.

هرهکتار جنگل می‌تواند معادل ۶۸ تن گرد و غبار را جذب کند  ۶۰ درصد اکسیژن مورد نیاز کره زمین به‌وسیله درختان جنگلی تأمین می‌شود. صاحبنظران معتقدند در صورتی که روند تخریب جنگلها به شکل فعلی ادامه یابد، تا ۵۰ سال دیگر، نقطه سبزی در ایران نخواهد ماند.

اگر اینگونه پیش ود وضعیتی بد از کشورهایی خواهیم داشت که اکنون هیچ خاکی برای کاشت گیاه ندارند و خاک وارد می کنند فرهنگ استفاده از طبیعت را یاد بگیریم و بدانیم که در هر جایی نمی توان اتش روشن کرد اگر هم روشن می کنیم قبل از رفتن با اب خاموش کنیم که زبانه نکشد و همه چیز را خاکستر کند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *