آخرین اخبار

عبور جعفری از تاجگردون

  دسترسی به  نماینده دور هفتم مجلس شورای اسلامی در گچساران و باشت اصلا کار سختی نیست کافی بود تا فقط با موبایلش تماس بگیریم بر خلاف بسیاری از سیاست ورزان امروز گچساران اصلا هیچ دیوار و نایبی برای ملاقات ندارد وقتی با ایشان تماس گرفتیم بعد از چند بوق جواب داد. بسیار با صفا و صمیمی صحبت […]

اشتراک گذاری
10 June 2018
کد مطلب : 17913

 

دسترسی به  نماینده دور هفتم مجلس شورای اسلامی در گچساران و باشت اصلا کار سختی نیست کافی بود تا فقط با موبایلش تماس بگیریم بر خلاف بسیاری از سیاست ورزان امروز گچساران اصلا هیچ دیوار و نایبی برای ملاقات ندارد وقتی با ایشان تماس گرفتیم بعد از چند بوق جواب داد. بسیار با صفا و صمیمی صحبت می کرد.زیاد اهل مصاحبه نیستند ولی با اصرار خبرنگار ما، حاج علیمراد جعفری قول و قرار یک مصاحبه حضوری در گچساران را داد.

 

زمانی که برای مصاحبه راهی گچساران شدیم در  مسیر امار ایشان را از یکی همکاران سابقش در مجلس گرفتیم برجسته ترین خاطره ای که ایشان از حاج علیمراد جعفری در ذهن داشت همان بیست و پنج دقیقه ای معروفی بود که جعفری مجلس شورای اسلامی را بخاطر درگیری با یکی از سرشاخه ها واردات قاچاق در مملکت تعطیل کرد. شاید با قاطعیت تمام بتوان  گفت هیچ کسی در گچساران پیدا نشود که به اندازه جعفری تاریخ زنده مبارزات سیاسی و اجتماعی در این شهر و استان  باشد. در این گفتگو حاج علیمراد جعفری از روضه های محسنی اژه ای قبل از انقلاب در روستای مارین تا شروع مبارزاتش در دانشسرا گفت. ایشان از دستفروشی روزنامه جمهوری اسلامی تا خرید ملک برای دفتر حزب جمهوری اسلامی و دکه روزنامه فروشی ای که ۹ شهید تقدیم جبهه ها کرد می گوید که دونفر از این شهدا برادرانش هستند . در صحبت هایش ارادت عجیبی به مرحوم نبی زاده موج می زند. جعفری فراز و فرود های زیادی در زندگی تجربه کرده است. برخلاف بسیاری از سیاسیون گذر زمان هنوز نتوانسته است رنگ پشیمانی و ندامت بر تصمیمات و فعالیت های گذشته او بنشاند ایشان با تمام وجود از گذشته اش و عملکرد انقلابی اش دفاع می کند و هنوز انها را بهترین تصمیمات ممکن می داند. حاج علیمراد جعفری با ما از تاریخچه و جریانات حزب جمهوری اسلامی و رابطه نزدیکش با شهید بهشتی و دیدارهایش با آیت الله خامنه ای در آن دوران و نمره قبولی به عملکرد موحد در گچساران و ظلم های که  به مرحوم حاج اقا متقی امام جمعه اسبق گچساران روا داشتند می گوید.

همه و همه این موارد برگ های از تاریخ سیاسی و اجتماعی گچساران بوده که در این گفتگو با حاج علیمراد جعفری از انها صحبت به میان امده که در زیر بخش اول از این گفتگو اورده می شود:

*** باتوجه به سوابق فراوان شما نیازی به معرفی نیست ابتدا از سوابق مبارزاتی خودتان در قبل از انقلاب بگویید؟

سال ۱۳۵۰ در گچساران مبارزات خود را همراه با دیگر برادرانی از جمله مرحوم نبی زاده و بسیاری از عزیزان در یاسوج و قم شروع کردیم .

یادم هست که در دانشسرای مقدماتی گچساران بودیم که یک شب در زمین ورزشی دانشسرا بحثی را مطرح کردیم که رئیس  وقت دانشکده ما را فراخواند.

سن و سالمان کم بود اما خدا را شکر در ارتباط با آن قضایا نه  توانست از ما حرف بکشد  و نه ما لو دادیم .

****در این مبارزات شاخص ترین افرادی که شما را همراهی کردند چه کسانی بودند؟

مرحوم نبی زاده و حاج ذوالفقار صابری که الان در قم هستند ،حاج عبدالله صابری برادر ایشان مرحوم آیت الله ملک حسینی و عموی بنده مرحوم آیت الله جعفری که در همه احوالات با هم بودند در روستای ما دیل مرتب رفت و آمد داشتند.

***و شما هم مصمم تر شدید….؟

سال ۵۴ که تازه فارغ التحصیل شدم بجهت اینکه روستای دیل بیشترین جمعیت دانش آموز روستایی استان را دشت علاقه زیادی داشتم در آنجا تدریس کنم اما بدلیل فعالیت های انقلابی که داشتم آقای بهیرایی رئیس وقت اداره آموزش و پرورش شهرستان گچسازان بمن گفت تا من هستم اجازه نخواهم داد که در روستایت دیل تدریس کنی همان سال من را به روستای اسپر که بعد  از روستای دیل بود فرستادند ،سال دوم من را به روستای نازمبراکان ،شامبراکان فرستاد ما هم از نظر تشکیلاتی تیم مامور بودیم که از سمت بهبهان با هزینه شخصی و یکدستگاه موتور سیکلت که داشتم نوارها و اطلاعیه ها را به گچساران بیاوریم در این راه شهید بلادیان هم من را همراهی می کردند .

مردم روستای اسپر در جریان هستند که خانه ما را در روستای دیل ساواک تفتیش نمود.

*** شهید بلادیان هم با شما بود اما اسمی نیاوردید ؟

بله متاسفانه فراموش کردم شهید بلادیان بود “،آقای خواجویان  هم بودند .

**** و … حاج بهرام تاجگردون هم بنظر میاید از قلم افتاده  باشد

حاج بهرام تاجگردون در ارتباط با ریش و سربازی یک سری استقامت هایی داشت اما در ارتباط با مبارزات و تیم ما حضور نداشت ،شهید کرامت ایزدپناه به دیل می آمدند و همراه با مرحوم نبی زاده و من از طریق اطلاعیه هایی که شهید ایزپناه از اصفهان به یاسوج  و سپس به دیل می آوردند ما تشکیلاتی در روستاههای اطراف پخش می کردیم .

*** موازی با تیم شما تیم های دیگری هم بودند ؟

بله تیم احمد خورشیدی هم کار می کردند در این تیم اقای عبدالله صابری محوریت داشتند و شهید بشارت  نقش مهمی داشتند .

****قضیه اختلافات  شما و با جریان متصل به  احمد خورشیدی  چه بود ؟

آن زمان اختلاف نبود منتها هم شناخت نداشتیم و هم تاکتیک بود می خواستیم تعداد تیم ها زیاد و افراد تیم ها کم باشند تیم ها بیشتر بود تا فعالیت ها بیشتر به چشم بیاید و اگر گروهی لو رفت بقیه گروهها باشند.

**** روزی که در گچساران به مردم مستقیم تیراندازی  شد شما چه نقشی داشتید؟

آن روز من نبودم و کلا خارج از گچساران حضور داشتم.

**** از آیت الله متقی کاشانی  امام جمعه فقید گچساران بگویید

مرحوم آیت الله متقی کاشانی  قبل و بعد انقلاب سعی می کرد مسائل اعتقادی  و سیاسی مردم را بالا ببرد یک وقت ساواک از وی خواسته بود که برای شاه دعا کند و در غیر اینصورت اجازه ماندن در شهر را به ایشان نمی داد که ایشان علیرغم بیماری و گرمای شدید در گچساران تن به خواسته آنان نداد .

**** در این اواخر حجت الاسلام  متقی کاشانی از طرف برخی افراد مورد ظلم قرار گرفت شما در جریان هستید؟

من و آقای نبی زاده منحصر بفردترین دوستان مرحوم متقی بودیم و به نوعی محرم اصرار هم بحساب می آمدیم ، ما با تمام وجود از ایشان حمایت می کردیم یادم می آید سال ۶۵ فرماندار وقت  کلاس تفسیر قران مرحوم متقی را تعطیل کردند ، آقای متقی قهر کردند و به قم رفتند  شهر فضای بسیار ملتهبی را تجربه کرد .

*****و اقدام شما…..؟

من آقای نبی زاده ۲ اتوبوس تهیه کردیم که همراه با مردم به قم سفر کنیم و در دیدار با علما بخواهیم که مرحوم متقی به گچساران برگردد اتوبوس اول پر شد در حین سوار شدن دومین اتوبوس متوجه شدیم که برای مردم در اتوبوس اول وحشتی بوجود آوردند که مردم از ترس اتوبوس را خالی کردند و نهایتا ما با یک اتوبوس رفتیم که اتفاقا موفق شدیم آقای متقی را دوباره به گچساران بیاوریم.

***شما چه کمکی به مرحوم متقی کاشانی کردید ؟

ما نقش حیاتی داشتیم عده ای رفته بود نزد مرحوم آیت الله ملک حسینی که ایشان توان کار کردن ندارد و حتی یک سری تهمت های زشت در رابطه با بیماری ایشان زدند .

مرحوم آیت الله ملک حسینی در تهران به منزل ما تشریف آوردند ما یک مقدار گلایه آقای متقی را نزد ایشان کردم گفتم آقای متقی کاشانی از اولین کسانی بود که برای شما تبلیغ می کرد و سابقه قبل از انقلاب و فعلی برای همه روشن است

آیت الله فرمود یک سری حرفهایی زدند ما باید چکار کنیم من گفتم شما نامه ای بنویسید برای سید رضا تقوی دبیر مرکزی  امامان جمعه سراسر کشور البته قبل از آن ما با آقای سید رضا تقوی بخاطر آقای متقی درگیر شدم ، گفتم اگر می خواهید امام جمعه را عزل کنید محترمانه عزل کنید.

خب به آقای تقوی هم خیلی حرف زده بودند  که بعد از ۶ ماه آقای تقوی گفتند همه حرفهای شما درست بود.

در گچساران شاهد یک حرکت خام و نا پخته که بنفع مردم و نظام نبود بودیم آقای متقی ۳۰ سال به این مردم خدمت کرد بعد هم نتوانستند جایگاه و موقعیت آقای متقی را  حفظ کنند.

*** چه کسانی بدنبال تخریب مرحوم متقی کاشانی بودند و هدف چه بود ؟

نمی خواهم  نام ببرم اما معلوم بود که در چه زمانی این اتفاقات رخ داد آن افراد مشخص بودند و مشخص هستند ، و هدف هم   مهندسی جاده صاف کنی برای انتخابات برنامه ریزی کرده بودند ،احساس می کردند وجود آقای متقی برای مردم انقلابی سنگر مهمی است.

*** شاید چون احساس می کردند که آقای متقی از شما حمایت می کند

اتفاقا آقای متقی اینقدر انسان مخلصی بود که همیشه مسایل شرعی را رعایت می کند بله می دانستند که من و آقای نبی زاده نزدیک ترین  فرد به ایشان بودیم و با تمام وجود در خدمت ایشان بودیم ،اما متاسفانه با این حرکت   شهرستان ضربه بزرگی متحمل شد.

**** انقلاب پیروز شد چه اتفاقی افتاد که همه نیروها در حزب جمهوری گرد هم بیایند؟

سیاست کشوری به اینگونه بود که به تبع آن در گچساران نیز به این شکل شد.

*** هسته مرکزی حزب جمهوری اسلامی گچساران در ابتدای شکل گیری چه کسانی بودند؟

هسته اولیه مرحوم شهید بشارت ،مرحوم نبی  زاده ، آقای صابری و من بودیم که بعد مرحوم نبی زاده دبیر حزب و من قائم مقام حزب شدم ، یادم میاید ما یک کانکس کنار مسجد صاحب الزمان داشتیم که همه دارایی کانکسی یک  پنکه بود در آن هوای گرم بخاطر عشق و علاقه ای که داشتیم فعالیت می کردیم

من دوخاطره از مقام معظم رهبری و شهید بهشتی برایتان بگویم.

**** بفرمایید….

یک وقت ۱۰ روز قبل از شهادت آقای بهشتی ما یک وقتی از شورای مرکزی حزب گرفتیم  که هدف اصلی دیدار با شهید بهشتی بود علاقه خاصی به ایشان داشتم کنار ایشان نشستم  بمن گفت که ۵ دقیقه برای بیان نظرات وقت دارید همه بزرگان نظام بجز امام راحل و احمد آقا  حضور داشتند ،بعد از ۴ دقیقه صحبت کردن که یک گزارش تشکیلاتی از منطقه  استان و جنوب ارائه دادیم ، که مرحوم بهشتی سوالی در رابطه ساواک و منافقین سوالی پرسید و فرمود سند دارید که گفتم بله گفتند جایی مطرح نکردید  گفتم نه به دلایل جبهه و عدم سواستفاده منافقین بود منافقین در منطقه دنبال سو استفاده بودند .

*** میشه اسامی آنها را ذکر کنید .

-خیر

*** افراد سرشناس شهرستان در این لیست بودند؟

بله

*** خاطره تان را ادامه دهید

شهید بهشتی خیلی خوشحال شدند گفتند ده دقیقه دیگر وقت دارید یادم میاید در اولین فرصت وقت ۱۰  دقیقه ای از ایشان تقاضا کردم که مردم شهر  گچساران مشتاق حضور شما در شهرشان هستند که ایشان فرمودند چشم چشم چشم ، که متاسفانه تقدیر ننشد و منافقین ما را از حضور ایشان محروم کردند.

من و مرحوم  نبی زاده مسئول توزیع روزنامه جمهوری اسلامی که در آن زمان ارگان حزب بود بودیم بخاطر اینکه دست ما نرسد و اگر هم برسد دیر موقع برسد تقریبا اکثر مواقع روزنامه ها خیس می کردند و به ما تحویل می دادند .

*** چه کسانی اینکار را انجام می دادند

کسانی که مریض بودند – ما روزنامه را بخانه می بردیم و با پنکه روزنامه را دونه به دونه خشک می کردیم و فردای آن روز روزنامه ها را به دکه ای که در اختیار داشتیم و مدارس برای فروش می بردیم که بعد از مدتی ۱۰۰ هزار تومان در آن زمان از فروش روزنامه درامد کسب کردیم، این پول را در بانک گذاشتیم می توانستیم بهترین خانه و گچساران را در آن زمان با این پول برای خودمان خریداری کنیم ، اما آن پول را برای خدمت به مردم صرف ساختن تشکیلات حزب جهت خرید یک ساختمان در فلکه قدس کردیم .

بعدها آن ساختمان به دانشگاه آزاد و کلینیک پزشکی تبدیل شد این ساختمان به لحاظ تشکیلاتی در جنوب کشور منحصر بفرد بود که بعد ها وقف دانشگاه آزاد کردیم .

حزب چندین مغازه در خیابان هلال احمر جلوی ساختمان دانشگاه آزاد داشت که الان هم هست که اگر من و مرحوم نبی زاده می خواستیم یکی از آنها را برداریم بلحاظ مالی تاثیرات زیادی در زندگی برای ما داشت که همه آنها به دانشگاه آزاد واگذار شد.

خیلی از جوانهای دانشجو شهرستان و دیگر شهرستان های اطراف در این ساختمان مشغول تحصیل شدند  اما هیچ وقت نگفتم که ما وقف کردیم.

با مرحوم نبی زاده تصمیم گرفتیم از مقام معظم رهبری که آن زمان دبیر حزب بودند برای ساختمانی که با آن ۱۰۰ هزار تومان شروع کرده بودیم  اذن بگیریم ، دقیقا روزی که بنی صدر مرحوم صیادشیرازی را عزل کرد خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم گفتیم می خواهیم تشکیلاتی در جنوب کشور ایجاد کنیم ، رهبری فرمودند از نظر مالی در مضیقه هستیم و ما نمی توانیم کمکی به شما کنیم ،  گفتیم نیازی به کمک مالی نداریم با کمک مردم تشکیلات را بنا می کنیم آن زمان ۵ هزار تومان می دادند ما حتی آن ۵ هزار تومان را هم نگرفتیم .

گفتیم که ما آمدیم از شما اذن بگیریم حضرت آقا خیلی خوشحال شدند و گفتند ما از این تشکیلات بسیار خرسند خواهیم شد.

*** بعد از اینکه فضای انقلاب فروکش کرد اختلافات و جنگ قدرت در حزب جمهوری اسلامی شروع شد تحلیل شما چیست؟

ببینید دست های پیدا و پنهان در همان حزب مرکزی وجود داشت مقام معظم رهبری فرمودند اختلافات را نزد مردم و دولت نبرید

که  متاسفانه برخی از دوستان گوش نکردند اختلافات را نزد دولت و مردم بردند که مردم ضرر کردند .

در گچساران اختلافات وجود داشت اما بشدت دیگر شهرهای کشور نبود .

***کسانی که در گچساران از حزب جمهوری اسلامی مسئولینت گرفتند چه کسانی بودند ؟

معمولا در آن زمان بحث این وجود نداشت که هر کسی در حزب است باید مسئولیت داشته باشد ما سعی می کردیم شایسته سالاری ولو از دیگر شهر ها ایجاد شود یک فرماندار حزبی منصوب نکردیم شاخص انتخاب ما حزب نبود

بگذارید در ارتباط با جنگ هم برای شما بگویم ، ما  یک دکه روزنامه  فروشی در گچساران داشتیم که ۹ شهید از آن دکه تقدیم انقلاب شد ۲شهید به نام های شهید محمد شفیع جعفری و شهید مرتضی جعفری برادران من بودند شهید صالح اشکو ، شهید فرود پناهی ، شهید شرافتی هم از این دکه جان خودشان را تقدیم انقلاب کردند .

در این بین حاج زواره کاییدی که الان جانباز هستند برای این دکه خیلی زحمت کشید و نقش کلید داشت.

*** به کارنامه خودتان در حزب و جنگ چه نمره ای می دهید ؟

واقعا خدا می داند که آنچه  که در توان داشتیم در دفاع مقدس کوتاهی نکردیم اکثر عملیات ها حضور داشتم کربلای ۴ شیمیایی شدم ، عملیات رمضان زخمی شدم .

***آقای تاجگردون چندی پیش عکسی از سردار علی فضلی در کنار خود و در فضای مجازی منتشر کرد آیا ایشان در جبهه حضور داشتند ؟

بله حضور داشتند یکبار در حین سرکشی با آقای متقی کاشانی در جبهه های جنگ  ایشان در در والفجر مقدماتی دیدم .

اخوی ایشان که شهید شهید احمد رضا  تاجگردون بودند با ما رفاقت داشت و به حزب رفت و آمد داشتند.

*** آقای تاجگردون با حزب و صف مبارزات قبل از انقلاب حضور داشتند؟

خیر سن ایشان اقتضا نمی کرد.

***در بخش بعدی مصاحبه صحبت های علیمراد جعفری در خصوص انتخابات عملکرد نمایندگان گچساران و چگونگی فعالیت حزب در انتخابات گچساران و برخی دیگر از اختلافات را خواهید خواند .

از جمله :

اکثر نیروهای انقلابی در دور اول از آقای بهرام تاجگردون حمایت کردند اما وقتی به مجلس رسید اختلافات شروع شد.

  • از بهرام تاجگردون درخواست کردیم که برای حل اختلافات نشست داشته باشیم در جواب گفت هر کسی با من کار دارد به مسجد بیاید.

  • به دستور تاجگردون دو برادر شهید من بازداشت شدند .

  • عملکرد موحد در زمان نمایندگی گچساران خیلی خوب بود.

  • دلیل ابطال انتخابات دور ششم مجلس تقلب و تخلفات مکرر بود.

  • روز تشییع جنازه مرحوم نبی زاده من و آقای  باهنر در رابطه با انتخابات صحبت نکردیم .

  • مرحوم نبی زاده را بایکوت کردند.

  • مسعود حسینی پیشنهاد من و دو نماینده دیگر استان برای سکان استانداری بود.

  • تعامل من با آقای هدایت خواه تداوم پیدا نکرد.

  • در زمان نمایندگی و انجام آن همه فعالیت یک اشتباه بزرگ داشتم

  • خیلی از کارهایی که الان تبلیغ می شود را من نهایی یا به مرز اتمام  نزدیک کرده بودم.

  • برای شهرستان شدن باشت سنگ تمام گذاشتم.

  • در صورتی با دوستان روی یک میز می نشینم که نیت همدلی صادقانه باشد.

  • کسانی که در غائله دیل شرکت داشتند همان هایی بودند که به خود  تاجگردون رای دادند .

  • حضور من در جلسه بیدکی ها در شیراز با تاجگردون برای حمایت از ایشان نبود

گفتگو؛صادق الهی نژاد ، فصلی نو

این مطلب بدون برچسب می باشد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *