آخرین اخبار

دموكراسي فقط غربي‌اش قابل احترام است!

ي‌بي‌سي فارسي واكنش متفاوت و جالب توجهي به اعتراضات خياباني طرفداران هيلاري كلينتون به نتيجه انتخابات رياست جمهوري امريكا نشان داد.

اشتراک گذاری
22 آبان 1395
کد مطلب : 3052

بي‌بي‌سي فارسي واكنش متفاوت و جالب توجهي به اعتراضات خياباني طرفداران هيلاري كلينتون به نتيجه انتخابات رياست جمهوري امريكا نشان داد. روز پنج‌شنبه مطلبي در اين سايت منتشر شد كه به معترضان توصيه‌هايي روانشناسانه براي چگونگي كنار آمدن با نتيجه يك انتخابات دموكراتيك مي‌كرد. در اين مطلب، با طرح اين پرسش كه «چگونه با نتيجه غيرمنتظره انتخابات كنار بياييم؟» در پاسخ، از معترضان خواسته شده كه «سعي كنيد بخوانيد و بفهميد چرا ديگران جور ديگر رأي داده‌اند – روي روابط نزديك خانوادگي و دوستانه تان متمركز كنيد – بيشتر كار كنيد و سفر برويد – از حلقه‌اي كه با شما موافقند فراتر برويد و با كساني كه نظر مخالف دارند حرف بزنيد – باورهاي خودتان را نقد كنيد – بپذيريد كه ممكن است شما بهتر از بقيه ندانيد – يادتان باشد كه مشكل از دست شما خارج است – به كارهايي كه آرامتان مي‌كند، بپردازيد.»

اين راهكارهايي است كه بي‌بي‌سي پس از خروج از شوك رأي نياوردن كانديداي مطلوبش در انتخابات به معترضان توصيه مي‌كند؛ كساني كه ترامپ را نمي‌خواهند. در واقع بي‌بي‌سي از مردم امريكا مي‌خواهد كه به دموكراسي احترام بگذارند؛ اما آيا هميشه دموكراسي براي بي‌بي‌سي همين قدر قابل احترام بوده است؟

اجازه دهيد كمي به عقب برگرديم؛ از جنس همين آشوب‌هايي كه امروز در خيابان‌هاي شهرهاي مختلف امريكا عليه نتيجه انتخابات انجام مي‌شود، سال 88 در خيابان‌هاي تهران در جريان بود. آيا بي‌بي‌سي در خرداد 88 هم به معترضان ايراني توصيه مي‌‌كرد كه چگونه با نتايج يك انتخابات دموكراتيك كنار بيايند؟ نه؛ آن روزها بي‌بي‌سي به رسانه اصلي فتنه‌گران بدل شده بود. گزارش، تحليل، مصاحبه؛ همه در راستاي اثبات تقلب در انتخابات رياست جمهوري ايران بود. بيانيه سران فتنه از بي‌بي‌سي خوانده و مردم دعوت به حضور در خيابان‌ها مي‌شدند. گزارش‌هاي مستقيم از شاهدان عيني آشوب‌ها پخش مي‌شد. بي‌بي‌سي با انتشار آمارهاي غيررسمي از نتيجه انتخابات ايران از همان ساعات مانده به پايان رأي‌گيري، پروژه تقلب را كليد زد و حتي قبل از انتخابات شبهه تقلب را مطرح كرده بود.  و باز به عقب برگرديم؛ انقلاب اسلامي مردم ايران به ثمر نشسته بود و بي‌بي‌سي نمي‌خواست باور كند. اين رسانه تلاش مي‌كرد تصويري غيرواقعي از امام و انقلاب نشان دهد و با پررنگ كردن نقش گروه‌هاي غيراسلامي در شكل‌گيري و پيروزي انقلاب، پديده مردمي ايران را به انحراف بكشاند.

و باز به عقب‌تر برگرديم؛ مرداد 1332 و «‌حالا دقيقاً نيمه‌شب 24 مرداد 1332 است‌» كه با اضافه شدن كلمه «دقيقاً» به جمله هميشگي مجري راديو بي‌بي‌سي، در واقع رمز عمليات آژاكس خطاب به محمدرضا پهلوي بود كه آغاز عمليات منجر به كودتاي 28 مرداد را در ايران كليد ‌زد؛ كودتايي كه به سرنگوني دولت مردمي محمد مصدق منجر شد. بي‌بي‌سي از دموكراسي غربي حمايت مي‌كند، حتي اگر نتيجه آن دموكراسي باب ميلش نباشد. اما در مورد دموكراسي اسلامي ماجرا كاملاً متفاوت است. بي‌بي‌سي تنها وقتي مي‌تواند به دموكراسي اسلامي احترام بگذارد كه نتيجه رجوع به خواست مردم همان چيزي باشد كه بي‌بي‌سي دوست دارد. آنچنان كه بي‌بي‌سي در سال‌هاي اخير نتوانسته به خواست مردم سوريه در انتخاب بشار اسد احترام بگذارد.
بي‌بي‌سي، بي‌بي‌سي است؛ بنگاه خبرپراكني بريتانيا. از روباه جز حيله‌گري نمي‌توان متوقع بود. اما با كساني كه بي‌بي‌سي را بي‌طرف مي‌خوانند يا آن سبزهايي كه تصور مي‌كنند حمايت بي‌بي‌سي از جنبش‌شان في سبيل‌الله بوده و هست، چه بايد كرد؟

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *