برگی ازخاطرات روزهای حماسه و خون از زبان سید ناصر حسینی پور
به مناسبت هفته دفاع مقدس به بازخوانی بخشی از خاطرات سید ناصر حسینی پور نویسنده کتاب پایی که جا ماند جانباز و آزاده گچسارانی می پردازیم.
این آزاده سرافراز در کتابش نوشته است: روزچهارم تیر سال 1367 به دلیل مقاومت جانانه رزمندگان سلحشور ایران در مقابله با دشمن بعثی عراق به ویژه خط شکنان جان بر کف حماسه پدخندق که بیشتر از استان از کهگیلویه و بویراحمد بودند یکی از ماندگارترین روزهای دوران هشت سال دفاع مقدس رقم خورد.
سید ناصر حسینی، نوجوانی که در زمان عملیات پدخندق 16 ساله بود اثر ماندگار 700 صحفه ای کتاب پایی که جا ماند را در روایت جانفشانی دلیرمردان ایرانی در این عملیات نوشته است.
این جانباز که 808 روز از روزهای عمر خود را در اسارت گذرانده خاطرات 200 روز را ثبت کرده است.
وی گفت: رزمندگان استان کهگیلویه و بویراحمد در حماسه پدخندق نگهبان جاده راهبردی پدخندق بودند که اگر آن مقاومت جانانه نبود در روز تاریخی چهارم تیر سال 67 اهواز و بخش عمده ای از استان خوزستان سقوط می کرد.
این رزمنده، دفاع تن به تن دلاورمردان ایران اسلامی که عراقی ها را ناچار به محاصره این گروهان کرد را از دیگر خاطرات ماندگار خود در این حماسه دانست.
وی با بیان این نکته که درک و خودباوری رزمندگان اسلام در دوران هشت سال دفاع مقدس به ویژه نوجوانان کم سن و سال جز با نفس مسیحایی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران قابل توجیه نیست تصریح کرد: غسل شهادت برخی رزمندگان در شب قبل از حماسه پدخندق، حمله پنج مزدور عراقی به کهنسال ترین رزمنده حاضر در این عملیات و به شهادت رساندن او با چندین گلوله و اهدای پس انداز 200 تومانی یکی از رزمندگان برای کمک به جبهه که فردای آن روز به شهادت رسید گوشه ای از خاطرات این روز تاریخی است.
سید ناصر حسینی پور که از جانبازان قطع عضو است در بخشی از خاطرات خود به بازآفرینی آن لحظات سخت زخمی شدنش می پردازد.
در زیر آفتاب سوزان تابستان جایی که پایم به شدت زخمی و جوی خون راه افتاده بود، دور تا دورم پیکر شهدا بود، درآوردن ساعت مچی شهیدان از سوی مزدوران عراقی بسیار آزارم می داد.
یک صحنه بسیار تلخ دیگر در جلوی دیدگانم تصویر شد جایی که یک مزدور عراقی پرچم عراق را در سینه پیکر شهیدی وارد کرد.
در عملیات پد خندق، تیپ 48 فتح به مدت 14 ساعت به مقابله با دشمن بعثی پرداخت که در نهایت با شهادت تعداد زیادی از افراد تیپ و اسارت عده ای از آنها پایان یافت.
در این نبرد 120 رزمنده به شهادت رسید که 87 نفر آنها کهگیلویه و بویراحمدی بودند.
در این عملیات 120 نفر به اسارت دشمن بعثی درآمد که 76 نفر آنها از دلاورمردان این استان بودند.
31 شهریور سالروز حمله دشمن بعثی به ایران در سال 1359 تا ششم مهرماه ، هفته دفاع مقدس نام گرفته است.
کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران یک هزار و 800 شهید تقدیم ایران اسلامی کرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید