به گزارش ایسنا، این نخستین سرشماری در عراق در حدود ۴۰ سال گذشته است و بعد از مدت‌ها تصویری روشن‌تر از وضعیت جامعه عراق ارائه می‌دهد. این سرشماری چندین بار تاکنون به دلایل مختلف از جمله به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا به تعویق افتاده بود.

در سال ۲۰۰۹ یک سرشماری غیررسمی، جمعیت این کشور را ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تخمین زده بود اما اکنون برای نخستین بار در حدود ۴ دهه اخیر سرشماری در مناطق کردنشین و دولت اقلیم کردستان نیز برگزار شد.

بر اساس نتایج اولیه روز گذشته (دوشنبه)، توزیع جنسیتی در عراق تقریباً یکسان است، به طوری که مردان ۵۰.۱ درصد و زنان ۴۹.۸ درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهند.

این سرشماری جمعیت برای اولین بار در ۳۷ سال گذشته در عراق بحث برانگیز بوده و پیامدهای عمیقی بر توزیع منابع، تخصیص بودجه و برنامه ریزی توسعه کشور دارد.

به گزارش یورونیوز، آخرین سرشماری سراسری در عراق در سال ۱۹۸۷ انجام شد. سرشماری دیگری که در سال ۱۹۹۷ انجام شد که در آن اقلیم کردستان در نظر گرفته نشده بود.

مقام‌های عراقی می‌گویند این نخستین سرشماری بوده است که در آن از فناوری‌های پیشرفته برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شده و بر مبنای آن تصویری جامع از چشم‌انداز جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی عراق ارائه کرده است.

حدود ۱۲۰ هزار نفر در جریان این سرشماری مشارکت و هر کدام از آنها تقریبا ۱۶۰ واحد مسکونی را برای جمع‌آوری اطلاعات تحت پوشش قرار دادند.