رؤیای آب در دشتهای دهدشت غربی/سراب وعدهها ۱۲ ساله شد
طرح تأمین آب زمینهای دهدشت غربی با گذشت ۱۲ سال سیراب شدن قریب به ۶ هزار هکتار زمین را سراب کرده است.
به گزارش پایگاه خبری ۱۹ آبان به نقل از فارس ، گذر آبهای خروشان از شهرستان میتواند فرصت مناسبی برای استفاده بهینه از این آبها برای رونق بخشیدن به بخش کشاورزی و توسعه باشد.
ظرفیتهای خوب در بخش کشاورزی در نبود صنایع ایجاب میکند از آب رودخانهها برای آبیاری زمینهای دیم استفاده شود این در حالی است که چندین طرح آبرسانی تعریف شده اما برای رفع موانع اقدام مؤثری صورت نمیگیرد.
ماهیت تپه ماهوری اراضی حومه غربی باعث بروز مشکل در امر آبیاری شده است؛ در این راستا پس از بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که از هفت هزار هکتار اراضی موجود به طور خالص بیش از 5600 هکتار قابل کشاورزی است.
رونق کشاورزی در این زمینها به حدود پنج متر مکعب در ثانیه آب نیاز دارد که تأمین آب مورد نیاز بیش از 33 هزار هکتار آن به روشهای تحت فشار و 23 هزار هکتار دیگر به روش ثقلی پیشبینی شده است.
سال ۸۹ کلنگی با هدف تأمین آب اراضی دهدشت غربی بر زمین زده شد و حرف از اشتغالزایی شش هزار نفر، آبیاری ۵۵۰۰ هکتار از اراضی حومه غربی و عمران آبادانی در شهرستان با راهاندازی این پروژه مهم جرقه نوری در دلهای تاریک جوانان جویای کار و کشاورزان زده شد؛ اما به نظر میرسد سرعت لاکپشتی این پروژه بهرهبرداری از آن را را به نوادگان نسل منتظر میرساند.
با این حال اما برخلاف انتظار معمول پروژه پیشرفت خوبی ندارد و در حتی قرار گرفتن در لیست پروژههای اقتصاد مقاومتی سالهای گذشته هم نتوانست مرحمی بر زخمهای عمیق 12 ساله آن شود.
پروژهای که قرار بود در کوتاهترین زمان ممکن به بهرهبرداری برسد حالا با گذشت 12 سال همچنان اندر خم تکمیل مانده است.
پنج هزار و ۵۶۴ هکتار از زمینهای تشنه دهدشت غربی و اشتغالزایی 9 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در انتظار تدبیر مسؤولان برای سرعت بخشی به آبرسانی است.
اگرچه گفته میشود اعتبارات خوبی امسال به پروژه تزریق شده است اما انتظار سرعت گرفتن و به نتیجه رسیدن در دولتی که سالها برای رفع مشکل راکد ماندن آن کاری نکرد دور از انتظار است.
خاضعی با بیان اینکه این پروژه با گذشت ۱۲ سال تنها ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار داشت: امسال ۴۲ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای عملیات اختصاص داده شد.
رئیس امور آب کهگیلویه گفت: با اختصاص این اعتبار بستر برای پیشرفت مهیا است و با تکمیل طرح علاوه بر رونق اقتصادی و کشاورزی زمینه اشتغال جوانان فراهم خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار در خصوص پروژه آبرسانی حومه غربی دهدشت گفت: این پروژه از سال ۹۰ شروع به کار کرده است که متاسفانه به دلیل عدم تخصیصات کافی رشد خوبی نداشته و حدود ۳ سال پروژه تعطیل شده بود.
حاجی زاده گفت: با دستور استاندار، تعامل نماینده شهرستان و پیگیریهای مستمری که داشتیم از سازمان برنامه و بودجه کشور، آب منطقهای استان و وزارت نیرو اعتباراتی که سال گذشته تخصیص داده شده بود، جذب و دو ماهی است که این پروژه فعال شده است.
وی با اشاره به اعتبارات خوبی که جذب شده است گفت: چون پروژه از کد استانی ملی بهره مند است، ۴۲ میلیارد اعتبار برای این پروژه در نظر گرفته شد که حدود ۱۴ میلیارد آن تخصیص داده شده است.
وی بیان کرد: با پیگیری های انجام شده امیدواریم با برنامه ریزی منظم یک خط آن بعنوان فاز اول در موعد مناسب و در آینده نزدیک به بهره برداری برسد.
معاون عمرانی استاندار با تاکید بر اینکه مسئولان آب منطقه ای اظهار داشته اند که تخصیص جدید به اندازه پنجاه درصد این ده ساله است گفت: علت آن پیگیری ها و توجه ویژه استاندار ،آب منطقه ای، حوزه عمرانی و وزارت نیرو برای این پروژه است.
انتهای پیام/۸۲۰۱۶
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید