شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۸ – ۲۰:۵۶
۰۹:۱۰ – ۱۳۹۸/۷/۲۷
سودجویی از نوع جنگل‌خواری و پل‌خواری/مطالبه کهگیلویه و بویراحمدی‌ها از دستگاه قضا+تصاویر و فیلم

دست اندازی به طبیعت در کهگیلویه و بویراحمد تنها به جنگل‌خواری محدود نشده بلکه در این سال‌ها فرصت‌طلبان به بستر رودخانه هم رحم نکرد‌ه‌اند و مؤید آن دست درازی به بستر رودخانه بشار است.

سودجویی از نوع جنگل‌خواری و پل‌خواری/مطالبه کهگیلویه و بویراحمدی‌ها از دستگاه قضا+تصاویر و فیلم

خبرگزاری فارس یاسوج؛ داریوش بهنیا/ استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت‌های بی‌شماری دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها منابع طبیعی شامل جنگل‌ها، مراتع سرسبز، کوه‌های سر به فلک کشیده، تپه‌ها و ماهورهای مشرف به چشم‌انداز‌های زیبای طبیعی، چشمه‌ساران چشم‌نواز و ده ها و صدها جاذبه دیگر است که این استان را از سایر استان‌ها متمایز کرده است.

در معرفی بیشتر استان  باید گفت که استان کهگیلویه و بویراحمد با مساحت ۱۶۲۶۴ کیلومتر مربع در جنوب غربی ایران قرار دارد استانی سرشار از ذخایر و منابع آبی بی‌نظیر با پوشش گیاهی فراوان و جنگل‌های گسترده دارای دو اقلیم آب و هوایی متفاوت است.

این استان برخوردار از ۱۰۰۰ گونه  گیاهی، حدود ۶۰ درصد کل تیره‌های گیاهی کشور و ۲۵ درصد تیره های گیاهی شناخته شده در جهان را داراست.

مساحت جنگل‌های استان ۶۰ درصد مساحت کل استان است که از این حیث مقام اول کشور را داراست ۷۲ گونه درختی متعلق به ۳۰ خانواده در جنگل‌های منطقه وجود دارد که ترکیب درهم آنها سبب تنوع جامعه جنگلی منطقه شده است.

تنوع درختان جنگلی به گونه ای است که ۸۰ درصد آن زیر پوشش گونه غالب بلوط ایران و ۲۰ درصد باقیمانده شامل درختان و درختچه‌هایی نظیر بنه (پسته وحشی )، کیکم، بادام کوهی، زالزالک، شن (پلاخور)، گلابی وحشی، زبان گنجشک، ارس،دافنه و … است.

به گزارش فارس؛ به اصل موضوع که برگردیم استان کهگیلویه و بویراحمد به همین طبیعت زیبا و جنگل‌های بلوط زنده و پابرجاست چرا که به دلیل سیاسی کاری‌ها و مسائل طایفه‌ای استان با همه تلاش‌های صورت گرفته نتوانسته همپای سایر استان‌ها حتی استان‌های هم‌طراز خود گام بردارد و مع‌الاسف درجا زده است.

شاید یکی از دلایل در جا زدن استان کهگیلویه و بویراحمد به معارضینی برگردد که علاوه بر سهمی که خود از طبیعت گرفته‌‌اند چشم دیدن جنگل و مرتع و تپه و بستر رودخانه را ندارند و همه را ارث پدری خود دانسته و به هر طریق ممکن خواهان تصرف انفال هستند.

به همین خاطر وقتی قرار است سرمایه‌گذار به استان بیاید و فعالیتی برای رونق تولید و اشتغال داشته باشد با سد سدیدی به نام معارض برخورد می‌کند معارضینی که همه چیز را برای خود می‌خواهند.

سید حسین صابری استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد جمله‌ای تاریخی و زیبا در وصف معارضین تمامیت خواه دارد وقتی که می‌گوید «گله و رمه این‌ها ۷۰ سال پیش از جایی عبور کرده و امروز کل منطقه را متعلق به خود می‌دانند».


بی‌رحمی به جنگل در ۲ کیلومتری شهر یاسوج

جنگل‌خواران در این سال‌ها از راهی دیگر به مبارزه با قانون آمده‌‌اند که همانا آتش زدن درختان جنگلی است در این سال‌ها به کرات دیده و شنیده‌ایم که درختان چند صد ساله بلوط زنده زنده در آتش سوخته‌‌اند تا که منفعت‌طلبان به خواسته خود برسند.

این تنها بخشی از تراژدی زمین‌خواری در استان کهگیلویه و بویراحمد است چرا که مسؤولانفرصت‌طلبی که گاها تعداد آن‌ها کم هم نیست بیکار ننشسته و چشم طمع به انفال دوخته‌اند.

عجیب تر این که زمین‌خواری مسؤولان در شهر یاسوج مرکز استان بیش از سایر نقاط به چشم می‌آید مسؤولان فرصت‌طلبی که با استفاده از جایگاه خود در سایه تساهل و تسامح مسؤولانمرتبط و دستگاه‌های ناظر به صورت طبیعت چنگ زده و جنگل‌ها را آلوده منفعت‌طلبی خود کرده‌اند که نمونه‌هایی از آن را در منطقه سروک می‌توان مشاهده کرد.

دست اندازی به طبیعت تنها به جنگل‌خواری محدود نشده بلکه در این سال‌ها فرصت‌طلبان به بستر رودخانه هم رحم نکرد‌اند و مؤید آن دست درازی به بستر رودخانه بشار است.

رود بشار یکی از جاذبه‌های طبیعی در دل شهر یاسوج است که از چند دهه پیش تاکنون جولانگاه سودجویان شده و در برهه‌ای با تلاش استاندار وقت و رسانه‌ها قدمی هر چند کوچک جهت رفع تصرف آن برداشته شد اما همچنان بر خلاف قاعده عرفی و قانونی بشار در چمبره سودجویان قرار دارد هر چند که بارندگی فروردین امسال و غرش بشارتا حدود زیادی فرصت‌طلبان را به عقب راند.

فرصت طلبان نه تنها به بشار رحم نکردند بلکه به پل‌ها و زمین‌های مجاور و حریم بشار هم بی‌رحمی می‌کنند برای نمونه در محل پل زردک یکی از گلوگاه‌های رود بشار رد پای زمین‌خواران دیده می‌شود.

جریان به این قرار است که عده‌ای با تخلیه نخاله‌های ساختمانی در کنار پل کم‌کم با این روش رندانه بر میزان تصرفات می‌افزودند و به عبارتی پل زردک و مسیر آب نه برای استفاده عمومی بلکه در تصرف افراد خاص قرار می‌گرفت.

اما جنگل‌خواری و پل‌خواری ته قضیه نیست چرا که منفعت‌طلبان سودجو به پیست اسب‌سواری و محل تخلیه هیجان جوانان هم رحم نکردند و همین باعث شد که به جای برگزاری مسابقات اسب‌سواری مسابقه الاغ‌سواری برگزار کنند.


سودجویان به پل هم رحم نمی‌کنند

رئیس هیات سوارکاری دنا می‌گفت؛ بعد از این اقدام افراد خاص در بایکوت کردن پیست اسب‌سواری شهرستان دنا مجبور شدم دست روی دست نگذارم و مسابقات الاغ‌سواری را در پیست راه‌اندازی کنم!!.

داستان به این قرار بود که جوانی عاشق رشته سوارکاری با هزینه شخصی خود خاکبرداری این پیست را انجام داد و به قول خودش کار به خوبی پیش می‌رفت تا این که فردی خاص با خرید زمینی همسایه ما شد و زمینی در کنار پیست اسب‌سواری دنا خریداری کرد.

او می گفت با ارتباطاتی که این فرد خاص در استان داشت به جای این که پایه‌های برق را از زمین خود عبور دهد به دلیل قدرتی که داشت از داخل پیست سوارکاری دنا پایه‌های برق را عبور داد و داد و فریاد من به هیچ جا نرسید و پیست اسب‌سواری ما عملا از رونق افتاد چرا که با این وضعیت امنیتی برای سوارکاری در پیست وجود نداشت.

اما جالب‌ترین قسمت داستان؛ وقتی افراد خاص هر کاری که خواستند انجام دادند معلوم است که دیگر در این پیست نمی‌توان مسابقه اسب‌سواری برگزار کرد چرا که اگر حادثه‌ای برای اسب‌سوار رخ دهد و احیانا از اسب پرتاب شود با پایه‌های برق برخورد می‌کند و ضربه مغزی می‌شود، به همین خاطر جوان داستان ما از خیر برگزاری مسابقه در پیست می‌گذرد و به جای آن الاغ‌سواری برگزار می‌کند.


حمله گازانبری صاحبان واحدهای شن و ماسه به حریم رودخانه و جنگل

به سراغ برخی کارشناسان و افراد پی‌گیر همچون دکتر شایان نادری فعال اجتماعی و عضو جنبش عدالتخواهی کشور و از مؤسسان این جنبش در کشور و رفتیم استان این فعال اجتماعی دغدغه‌مند با بیان این که در سال‌های اولیه دهه کنونی اصحاب رسانه کوتاهی زیادی در راستای افشاگری زمین‌خواری ها در استان کهگیلویه و بویراحمد داشتند اظهار کرد: رسانه‌ها دیر اقدام کردند و موقعی خبردار شدند که بیشتر اراضی ناب و بکر توسط سودجویان بلعیده شد.

این عضو جنبش عدالتخواهی ادامه داد: متاسفانهمسوولان استانی و دستگاه‌های متولی همپاسکاری می‌کردند به این نحو که وقتی از جهاد کشاورزی می‌پرسیدیم ما را به منابع طبیعی حواله می‌کردند و منابع طبیعی به امور اراضی و امور اراضی به شورای تامین و این تسلسل ادامه داشت.

نادری در این بین دستگاه‌های خدمات‌رسان استان را هم مقصر می‌داند که با فرصت طلبان همکاری دارند زیرا چگونه می‌شود در دل جنگل و در اراضی ملی به کسی انشعاب آب و یا برق و گاز اهدا کرد!! چگونه است که بدون رفتن در کمیسیون جهاد کشاورزی انشعابات به افراد خاص واگذار می‌شود.

در گفت‌وگوی مردمی که داشتیم قاطبه آن‌ها و به عبارت بهتر همگی از وضعیت کنونی دست درازی به اراضی ملی نگران بودند و اعتقاد داشتند کهمسؤولان کمترین اقدام لازم را برای قطع ید متخلفان و سودجویان انجام می‌دهند.

آن‌ها اما امیدوار بودند که با آمدن آیت الله سید ابراهیم رئیسی دست متجاوزان کوتاه خواهد شد چرا که در همین مدت کوتاه تصدی قاضی‌‌القضاتی کشور نشان داده که عزم جدی برای مقابله با سودجویان و متخلفان دارد.

فیلم/مردم یاسوج از زمین‌خواری و عملکردمسؤولان می‌گویند

حجت‌الاسلام کمال فتاح‌زاده رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان بویراحمد در همین خصوص به خبرنگار ما می‌گوید که متاسفانه خبرهای زیادی به گوش می‌رسد مبنی بر این که برخی مسوولان هم آلوده به زمین خواری شده‌اند.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان بویراحمد جلوگیری و مقاومت در برابر زمین‌خواری را به عنوان یک فریضه دانست و گفت: نهی از منکر یعنی که جلوی مفسده‌ای گرفته شود و همه امروز وظیفه داریم مقابل مفسده زمین‌خواری که در استان ما و به خصوص در شهر یاسوج بیداد می‌کند ایستادگی کنیم.

پی‌گیری زمین‌خواری در سروک خواسته امروز قاطبه یاسوجی‌ها

به گزارش فارس، شهر یاسوج به عنوان مرکز استان و یکی از نقاط خوش آب و هوای کهگیلویه و بویراحمد و در کل جنوب کشور مقصد زمین‌خواری عده‌ای شده و هر که قدرت و پارتی و پول بیشتری داشته باشد قادر به زمین خواری در مرکز استان است از کوه گرفته تا جنگل و بستر و حریم رودخانه.

متاسفانه برخی مسوولان هم که ابایی از بدنامی ندارند در چنین مناطقی دست به تصرف زده‌اند و دستگاه‌های متولی و همچنین دستگاه‌های خدمات‌رسان نیز با آنها همکاری کرده‌اند.

مردم از رسانه‌ها می‌پرسند شما در جلوگیری از چنین اقداماتی چه کاری انجام داده‌اید و چرا علیه چنین اقداماتی موضع‌گیری چندانی ندارید؛ آن‌ها رسانه‌ها را به مناطقی مثل سروک و آبشار یاسوج و مناطق بالای شهر در ارم‌ها و سایر نقاط ارجاع می‌دهند و خواستار توضیح مسوولان در رسانه‌ها به خصوص صدا و سیما هستند.