وزیر نیرو در اواخر هفته جاری به کهگیلویه و بویراحمد سفر می کند. انتظار آحاد مردم این است که سفر مقام عالی وزارت چون سفرهای برخی مسئولان تشریفاتی نباشد و بلکه دستاوردهای مثبتی را برای مردم چشم انتظار در پی داشته باشد.
این دیار برخلاف کوچک بودن با یک درصد وسعت کشور اما بیش از ده درصد کل منابع آبی را دارد که ظرفیتی کم نظیر است ولی تا کنون چنان که شایسته و بایسته بوده مورد بهره برداری قرار نگرفته است.
مردم تشنه و نظاره گر منابع و روان آب ها، بی صبرانه منتظر ساماندهی امور و رفع معضلات کم آبی هستند.
دور تا دور مرکز استان و دیگر مناطق را آب فرا گرفته است ولی فریاد مردم از کم آبی به تریبون های نماز جمعه نیز رسیده و عذر شرعی و گناه ترک واجبات را به گردن حاکمیت انداخته اند!
وعده های روحانی برای ساماندهی سدها از جمله سد تنگ سرخ بر زمین مانده است!
چاه های احداثی فاقد مجوزِ قبل از ۸۵ در حوزه کهگیلویه تعیین تکلیف نشده است!
منابع و مخازن آبی به تناسب رشد جمعیت شهر مهاجر پذیر و گردشگری یاسوج افزایش نیافته است.
آب شرب در این استان پرآب نوبت بندی می شود در حالیکه کلان شهرهایی چون تهران و اصفهان و یزد بیابانی،با چند صد کیلومتر دورتر از روان آبها، بصورت شبانه روزی آب جاری و ساری است!
مردم این دیار حامی و دلسوزی ندارند!
رئیس جمهوری نیز از میان آنان بر نخاسته که صدها کیلومتر دورتر در دل کوهها، کویر را پر آب و کام تشنه مردم را سیراب نماید!
نقطه به نقطه استان و بویژه بویراحمد و دنا، آب های سطح الارضی و تحت الارضی روان است ولی کام ساکنین تشنه است!
مسئولان ذیربط بدلیل فقدان تخصیص یا عدم
اجازه برداشت، شرمنده روی گل وفادارترین قشر به انقلاب شده اند!
روستاها حاشیه نشین شده و تولیدات به محاق رفته است!
شبکه ها فرسوده و مخازن قدیمی، بی رمق در مقابل سیل جمعیت شده اند!
اصلاح شبکه ها بخاطر جلوگیری از هدر رفت آب یک ضرورت جدی است.
تامین مخازن بزرگ، تصفیه خانه ها، شستشوی منابع آبی روستاها بصورت سالی حداقل یکبار و جلوگیری از آلودگی، ضرورت و اولویتی دیگر است که انتظار است در سفر وزیر نیرو مورد توجه قرار گیرد.
از باب پاسداشت مردم سالاری و پاسخگویی مسئولانه شایسته است آقای وزیر با شهامت تمام میزان متر مکعب و تعداد مخازن اضافه شده به تناسب رشد جمعیتی را به مردم اعلام نماید.
بر کسی پوشیده نیست که کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ حجم ریزش های جوی با یک هزار و ۲۰۰ میلی، دومین استان پربارش اعلام گردیده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد بر اساس واقعیت های خارجی، در میزان تخصیص برداشت و مهار آبها از کمترین سهم در کشور برخوردار است و این جفا در حق استانی است که از ریزش های جوی نه تنها سودی عایدش نمی شود بلکه خساراتش را متحمل و سودش روانه دیگر استان های همجوار می گردد!
انتظار مردم این است که علاوه بر توجه کافی به موارد گفته شده، نقاط مستعد سد در سرحدات استان شناسایی و با تامین اعتبار و تخصیص ویژه برنامه ریزی جدی جهت خروج از چالش های بیکاری و… بعمل آید.
مطالعات جامع از پتانسیل های آبی و مهار روان آب ها برای تحت پوشش بردن اراضی کشاورزی و همچنین مصارف صنعتی و شرب و در نتیجه رونق تولید و اشتغال از اهم خواسته های بحق مردم درمانده ای است که با اطلسی از آسیب های خودکشی و طلاق تنیده در بیکاری دست و پا می زنند!
خاستگاه سد در استان فراوان است. پتانسیل سد پراشکفت در تمام ابعاد آن و دیگر سدهای در دست مطالعه، سدهای عزیزی، لوداب، سادات، نخجیر مارگون، سقاوه ظرفیت های بیشماری است که می تواند تمامی تهدیدات را به فرصت تبدیل کند اما تا کنون مورد غفلت در تخصیص و تکمیل قرار گرفته است.
رشد جمعیتی یاسوج، توجه به سد با حجم بالای آبگیری را می طلبد. توازن در تقسیم اعتبارات و جلوگیری از مافیای آب در کنار همه موارد مطرح شده و ساماندهی رودخانه های استان و بویژه بویراحمد و دنا با توجه به بالا بودن طول رودخانه ها یک نیاز اساسی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید