آخرین اخبار
اشتراک گذاری
02 January 2019
کد مطلب : 24728

سر سخنم با نمایندگان مجلس محترم شورای اسلامی و مسئولین استان محروم و مظلوم کهگیلویه وبویراحمد اعم از لشکری و کشوری است که در استان شناخته شده هستند و مردم به آنان به چشم خواص استان نگاه میکنند. خواصی که اکثریت آنان تا آنجایی که مردم عزیز میدانند و به یاد دارند قبل از انقلاب مال و اموالی نداشتند و همچنین کارخانه یا تولیدی و یا حتی تخصص در رشته های مانند تخخص جراحی که درآمد سرشاری داشته باشد در این افراد یا حتی پدران این افراد به مثال جستن سوزن در انبار کاه است. خواصی که خود را پیرو امیرالمومنین علی علیه السلام میدانند و باید ایشان را در زندگی و مسئولیت پذیزی الگو بدانند اما زندگی امیرالمومنین در دوران زمامداری، الگویی آرمانی است. مسئولان در جمهوری اسلامی نمی‌توانند مانند آن حضرت زندگی کنند اما آیا نباید شمه‌ای از آن را داشته باشند؟ زندگی امام راحل(ره) و حضرت آقا نمونه‌ای از تأسی به مشی و روش آن امام همام است. امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای طوری زندگی کردند و می‌کنند که حتی عنودترین دشمنان ایشان نیز در این زمینه سر تعظیم فرود آورده‌اند و حتی مجال شایعه‌پراکنی نیز نیافته‌اند. امام راحل در وصیت‌نامه خود تاکید می‌کنند؛ «رئیس جمهور و وکلای مجلس از طبقه‌ای باشند؛ که محرومیت و مظلومیت مستضعفان و محرومان جامعه را لمس نموده و در فکر رفاه آنان باشند، نه از سرمایه‌داران و زمین‌خواران و صدرنشینان مرفه و غرق در لذات و شهوات که تلخی محرومیت و رنج گرسنگان و پابرهنگان را نمی‌توانند بفهمند.» مردم چگونه باید چنین مسئولانی را بشناسند و راه احقاق این حق‌الناس چیست؟در استانی که جمعیت آن یک درصد از کل جمعیت کشور عزیزمان ایران را تشکیل میدهند آیا نباید مسئولان اموال و دارایی های خود را و همچنین راه کسب این اموال را شفاف به مردم بگویند ؟
قانون رسیدگی به اموال و دارایی‌های مسئولان یا همان ASSET DECLARATIONS اعلام دارایی در بیش از ۱۵۰ کشور جهان اجرایی می‌شود و در حدود ۵۰ کشور، این اعلام از نوع عمومی است. یعنی مردم این کشورها می‌دانند مثلاً رئیس جمهور، نخست وزیر، عضو کابینه و… چقدر دارایی دارند و درآمد آنها چقدر است که اغلب آنها نیز کشورهای غربی و دارای سیستم اقتصادی لیبرال هستند.
مصوبه مجمع تشخیص در محرمانه اعلام کردن دارایی مسئولان واکنش‌های مختلفی را درپی داشته است. یکی از نمایندگان مجلس در حمایت از این مصوبه مدعی شده است دارایی مسئولان جزو اسرار نظام است و نماینده دیگری گفته شاید این ثروت ارث پدری آن مسئول باشد! عده‌ای به اصطلاح کارشناس نیز از محرمانه بودن دارایی مسئولان حمایت کرده‌اند. نکته جالب، مشرب فکری این جماعت است. کسانی که تنها راه پیشرفت و حل مشکلات ریز و درشت این کشور را در آموزه‌های غربی می‌بینند و افتادن در آغوش غرب را تجویز می‌کنند، در این مورد خاص راه غرب را نمی‌پسندند!
اما چرا این موضوع مهم است و نباید به سادگی از کنار آن گذشت؟ رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کرده‌اند، کلید مشکلات اقتصادی کشور، در پیش گرفتن راه اقتصاد مقاومتی است. در نامه حضرت آقا به رئیس جمهور درباره برجام نیز در پایان بر این مسئله مهم بار دیگر تاکید شد که :همان‌طور که در جلسات متعدّد به آن‌جناب و دیگر مسئولان دولتی یادآور شده و در جلسات عمومی به مردم عزیزمان گوشزد کرده‌ام، رفع تحریم‌ها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملّت ایران کار لازمی است، لیکن گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی جز با جدّی گرفتن و پیگیری همه‌‌جانبه اقتصاد مقاومتی میسّر نخواهد شـد.
در بند ۱۹ از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تاکید شده است؛ «شفاف‌سازی اقتصاد و سالم‌سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت‌ها و زمینه‌های فسادزا در حوزه‌های پولی، تجاری، ارزی و …» شفاف‌سازی در حوزه اقتصاد یکی از اصلی‌ترین ملزومات تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است و بسیاری از بندهای بیست و چهارگانه این سیاست‌ها، بطور مستقیم و غیرمستقیم به بحث شفافیت مربوط است. به عنوان نمونه آیا بدون شفافیت، بند ۱۷ یعنی «اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی» قابل تحقق است؟ و یا بند ۲۳ که بر «شفاف و روان‌سازی نظام توزیع و قیمت‌گذاری و روزآمدسازی شیوه‌های نظارت بر بازار» تاکید می‌کند؟ شفافیت باید از کجا آغاز شود و آیا اعلام شفاف درآمد و دارایی مسئولان، اولین و مهم‌ترین گام در این زمینه نیست؟
آثار اعلام عمومی دارایی مسئولان، فرااقتصادی است و باعث ایجاد اعتماد عمومی در جامعه می‌شود. ایجاد شکاف میان مردم و کارگزاران و مسئولان نظام همواره یکی از اصلی‌ترین اهداف دشمن در تقابل با جمهوری اسلامی بوده و یکی از اصلی‌ترین تاکتیک‌های آنان در این مورد، ادعای فساد و زندگی اشرافی است. حال آنکه در واقع اغلب مسئولان نظام از این اتهام مبرا هستند. شفافیت در دارایی و درآمد مسئولان، فضای غبارآلود و مهیا برای شایعه و تهمت را از بین می‌برد، معدود افراد احتمالا خطاکار معرفی می‌شوند و از این طریق گامی بلند در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی برداشته خواهد شد. در فضای غبارآلود، آنان که از راه قانونی نیز صاحب ثروت مشروع هستند هم نیز از تیر شایعه و فضاسازی در امان نخواهند بود و‌ تر و خشک با هم خواهند سوخت. حال آنکه نگاه اسلام به ثروت با قید حصول از راه حلال نه تنها منفی نیست بلکه مثبت و تشویقی نیز هست و البته معمولا از طریق مشروع ثروت‌های انبوه جمع نمی‌شود. مسئولی که از راه حلال و مشروع صاحب ثروت است، نباید از بیان آن ابایی داشته باشد. ممکن است این فرد نخواهد کسی از میزان ثروتش باخبر باشد که فی‌نفسه دارای اشکال نیست اما اگر لازمه تصدی مسئولیت، اعلام ثروت باشد، این شخص نمی‌تواند در پست‌هایی قرار گیرد که لازمه آن مشخص شدن میزان ثروت است.
مدعیانی که از حق‌الناس، مبارزه با فساد، دانستن حق مردم است و… سخن می‌گویند، نباید در ضرورت این شفاف‌سازی تردید کنند. مخالفان اعلام عمومی دارایی و درآمد مسئولان باید پاسخ دهند از چه هراس دارند؟ چه زیبا فرمودند حضرت آقا که؛ «بعضی‌ها اسم مردم را می‌آورند؛ اما حقیقتاً اعتقادی به مشارکت مردم ندارند. بعضی اسم مردم را می‌آورند؛ اما به مردم اعتماد ندارند. بنای جمهوری اسلامی بر اعتماد به مردم و اعتقاد به مشارکت مردم است.» ( ۸۷/۹/۲۴ )
برخلاف گفته سخنگوی دولت، مسئله مردم این نیست که مسئولان چند جفت کفش دارند. مسئله ریگ‌های احتمالی در معدودی از این کفش‌هاست. چاره این چند ریگ مزاحم هم پنهان کردن کفش‌ها نیست. تکان دادن آنهاست.
در آخر امید است مردم چه در زمان حال چه در زمان آینده این مطالبه به حق خود را فراموش نکنند و بدانند اگر مسئولی با مردم شفاف نبود منفعت خودش بر منفعت مردمش ارجحیت دارد و هرگز به پیشرفت منطقه کمک نخواهد کرد چون از عوامل پیشرفت منطقه شفاف سازی و اعتماد فی مابین مردم و مسئولان است همچنین امید است مسئولان خود را خادم مردم بدانند و به خواسته آنان توجه کنند چون اگر این مردم نبودند آنها نیز نبودند و آنها هرچه دارند از مردم است.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

One response to “چرا خواص استان از افشا شدن میزان ثروتشان میترسند؟”

  1. Anonymous says:

    در وحله اول نماینده گچساران که رییس کمیسیون برنامه و بودجه جمهوری اسلامی برخواسته از خون شهیدان و ایثار ایثارگران است و داعیه اصلاح طلبی و مبلغ حق مردم در دانستن دارایی های مسولین است و بدلیل خریدن رای در در معرض اتهام هست و خواهد بود و خود را انقلابی و طرفدار اقشار محروم میداند و…. شفاف ثابت کند دارایی هایش چقدر است و از کجا آورده و فامیل و اطرافیانش چگونه همگی ثروتمند شده اند و بعد استاندار و مدیران کل اعلام نمایند چون مطالبه به حق مردم است و اگر اقدامی در این جهت نمیکنند دست از شعار های حق طلبی و عدالت خواهی و …. بردارند چون دیگر کسی در استان نیست که از اوضاع بی خبر باشد سعدی شیرازی میگوید گر ز باغ رعیت ملک 🙁 غلام 🙂 خورد سیبی 🔨 بر آورند غلا مان او درخت از بیخ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *